Hava Durumu

Esgin açıkladı: Yenişehir'den yeni seferber başlıyor!

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir Havalimanı’nda yeni seferlerin başlayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Esgin açıkladı: Yenişehir'den yeni seferber başlıyor!

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, TURSAB Güney Marmara BYK Başkanı Murat Saraçoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Bursalı turizmcilerin taleplerini dinledi. Turizmde “ulaşılabilir şehir” olmanın önemini vurgulayan Esgin, Yenişehir Havalimanı’nda yeni seferler başlayacağının müjdesini verdi.  

 
  TURSAB Güney Marmara BYK Başkanı Murat Saraçoğlu ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursalı turizmcilerle bir araya geldi. Yenişehir Havalimanı’nı daha işlevsel kılacaklarını söyleyen Esgin, “ulaşılabilir şehir” olmanın önemini vurgularken, yeni başlayacak Ortadoğu ve Balkan seferlerinin müjdesini verdi. 
   

  AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin yaptığı açıklamada, “Bursa sanayi, ekonomi, istihdam şehri, diğer taraftan önemli bir tarım merkezi, bir diğer taraftan da potansiyeli çok yüksek bir turizm şehri. Bu güne kadar turizm şehri olma ile ilgili süreci iyi değerlendirdiğimizi söyleyemeyiz. Bu noktada bugün gerçekten çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. TURSAB Güney Marmara Başkanımız Murat Saraçoğlu ve yönetim kuruluyla önemli bir istişare gerçekleştirdik. Bursa bir taraftan baktığımızda inanç tarihî ve kültür turizmi başlığını çok güçlü bir şekilde temsil eden bir şehir. Doğa turizminin çok önemli bir merkezi. Sağlık ve termal turizminde çok önemli bir potansiyeli var. ‘Bunları nasıl şehrin enerjisine dönüştürebiliriz?’ bu başlıkta çalıştık. Bursa’nın kendi içerisinde yoğunlaşabileceğimiz merkezleri ele aldık. Bir tarafta Uludağ, diğer tarafta Karacabey, Mustafakemalpaşa’nın turizm zenginlikleri, aslında Türkiye ve dünya turizminin çok da iyi bilmediği keşfedilmeyi bekleyen turizm hareketliliğini ele aldık” diye konuştu. 



   

  Yenişehir Havalimanı Ortadoğu ve Balkan seferlerine başlayacak 


  Ortadoğu ve Balkan ülkelerine başlayacak seferlerin müjdesini veren Esgin, “ Burada ‘ulaşılabilir bir şehir olmak’ başlığı çok önemli. Bu noktada Bursa Yenişehir Havalimanımızın daha işlevsel hâle gelmesi önemli bir gündem maddesiydi. Önümüzdeki günlerde Bahreyn uçuşları başlıyor ve yine Umman Maskat uçuşları ile ilgili sürecimize devam edeceğiz. Mayıs haziran aylarında bu uçuşlar da başlayacak. Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan’dan uçuşların yapılması ile ilgili sıcak bir gündemimiz de olacak. İstişare ettiğimiz konuların başlıklarından birisi bu. Bu noktada biz de turizmcilerin bu sürecine destek olacağız. Bunun son derece önemli olduğunu düşünüyoruz, çünkü Bursa Arap destinasyonunun Türkiye’de en çok bildiği ve gelmek istediği şehirlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra Balkan uçuşları ile ilgili bir sürecimiz var. Bulgaristan uçuşları son derece önemli, Filibe, Varna, Sofya ve bu şehirlerin yanı sıra Üsküp, Priştine ve Saraybosna uçuşları öncelikli gündem maddelerimizden birisi. Burada bu uçuşları da anlamlı hâle getirecek turizm hareketliliğimiz, Bursa’nın turizm potansiyelini bundan sonraki süreçte en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olacağız” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.