Hava Durumu

Dr. Kayhan Turan, Bursa'da açlık grevine başladı!

  Dr. Kayhan Turan, yaptığı basın açıklamasıyla, Bursa'da açlık grevine başladığını duyurdu. Turan, greve başlama sebebini de anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2023 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2023 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Dr. Kayhan Turan, Bursa'da açlık grevine başladı!

  Dr. Kayhan Turan yaptığı basın açıklamasında açlık grevine başladığını duyurdu. Greve başlama sebebini açıklayan Turan, 2025’te Sağlık Bakanlığından hastane açmak için aldıkları ön iznin dolacağını, Mudanya Belediyesi'nin imar planlarını iptal etmesiyle mağdur edildiklerini belirtti... Yetkilileri depreme hazırlıklı olmaları için hastane gerekliliği adına sorumluluk almaya davet etti.

Turan Turan Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kayhan Turan sözlerine “Daha önce duyurduğum gibi, bugün, burada bir açlık grevine başlıyorum diyen Turan, “Bu eylemi yapma nedenimi açıklayacağım. Ama bundan önce, neden şimdi yaptığımı açıklamak zorundayım. Günlerdir deprem görüntülerini izliyoruz. Bilim insanları, günlerdir, yaklaşan Marmara depreminden ve hala yeterli önlem alınmadığından söz ediyor.“ açıklaması ile başladı.




 “BU HASTANEYİ HAYATA GEÇİRME FİKRİ ARTIK...”

Turan, “İnsan, tüm bunlar olurken, ister istemez, kendine “gelecek bir felakete hazırlık konusunda biz daha fazla ne yapabiliriz” diye soruyor. Bizler hekimiz. Yıllardır bu alanda büyük bir gayretle en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Doğal olarak, bizim, geleceğe hazırlık konusunda yapacağımız katkının da sağlık alanında olması gerekir. Bu anlamda bizim yapabileceğimiz en iyi şeyin, bir ortopedi hastanesi kurmak olduğunu düşünüyoruz.



“İZİN SÜRESİNİN DOLMASINA 3 YILDAN AZ...”

Bu nedenle bugün burada olduklarını ifade eden Turan, “Bu nedenle Mudanya Belediyesinin önündeyiz. Düşündüğümüz nitelikteki bu hastaneyi yapabilmek için, Mudanya Belediyesi’nden gerekli imar plan prosedürlerini tamamlamasını talep ettik. Ancak bu talebimiz henüz kabul görmedi. Sağlık Bakanlığınca verilen hastane izin süresinin dolmasına da 3 yıldan az bir zaman kaldı. “Bilim insanlarının söylediği Marmara depremi olduğunda, Mudanya Belediyesi, böyle bir hastane için gereken her şeyi yapmış olmanın gururunu mu yasayacak? Yoksa hiçbir şey yapmamış olmanın utancı ve pişmanlığını mı yaşayacak? Projemizi hayata geçirebilmek için şimdiye kadar her şeyi denedik ve bir yo bulamadık. Şimdi, bir yol yapmak ve Belediyemizi harekete geçirebilmek için, açlık grevine başlıyorum. Biz şimdiye kadar üstümüze düşen her şeyi yaptık. Bu yıllar sürdü.” şeklinde konuştu.



 “YETKİLİLER SORUMLULUK ALMALI

Sesini duyurabileceği bir mecra kalmayınca, açlık grevi ile öncelikle Mudanya Belediye Başkanlığını uyarmayı amaçladıklarına işaret eden Turan sözlerini şöyle tamamladı;

Sesimizi duymayanlar ve tüm kamuoyu bilsin ki başaramazsak; Marmara bölgesinin depreme hazırlığının önemli bir parçası eksik kalacağı gibi, ülkemizin uluslararası bir ortopedi hastanesine kavuşması da engellenmiş olacak. Ben sorumluluğum gereği buradayım, tüm yetkilileri de sorumlu davranmaya davet ediyorum. Desteğiniz için teşekkür ederim. Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.