Hava Durumu

CHP’nin yükselişine leke süren atamalar!

Bursa hiçbir dönem böylesini görmedi

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
CHP’nin yükselişine leke süren atamalar!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in atadığı daire başkanları ve şirket yönetim kurulu başkanları, kamuoyunda tepkilere neden oldu. Atamalar, nepotizm (kamuda akraba kayırmacılığı) kavramını gündeme getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nde tepki çeken atamaların başında, Bozbey’in baldızı Sezen Uğurlu’nun sosyal hizmetler daire başkanlığına getirilmesi geliyor. Sezen Uğurlu, Bozbey’in eşi Seden Bozbey’in kız kardeşidir. Bozbey’in, Burkent’in yönetim kurulu başkanlığına da kendisiyle aynı soyadı taşıyan yeğeni Furkan Bozbey’i getireceği belirtiliyor.

MANSET ALTI SABLON 2560 × 1440 piksel 74

Diğer yandan Burkent’in genel müdürlüğüne İnan Keser isimli inşaat mühendisi atandı. İnan Keser’in aile şirketinin, Bozbey’in Nilüfer Belediye başkanlığı döneminde hayli aktif olduğu biliniyor. Bozbey’in, kentsel dönüşümü gerçekleştirecek Burkent gibi kritik bir belediye şirketine en yakınındaki isimleri ataması dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nde eş, dost, akraba belediyeciliği CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala’nın eşi Şafak Pala ile sürdü. Biyoloji öğretmeni Şafak Pala, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na atandı.

MANSET ALTI SABLON 2560 × 1440 piksel 71

CHP Milletvekili Kayıhan Pala, adaylık sürecinde Bozbey’in siyasi rakibi Turgay Erdem’in aday gösterilmemesi için yoğun çaba sarf etmiş, 31 Mart seçimlerinin ardından da eşi Şafak Pala Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzeye göreve getirilmişti. Bozbey, bu süreçte aynı aileden iki kişiyi üst düzey göreve getirmekte bile sakınca görmedi. Öyle ki Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’na Pınar Işıkyıldız atanırken, Pınar Işıkyıldız’ın eşi Yalçın Işıkyıldız da BURFAŞ’ın yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Tüm bu atamalardan CHP örgütü de rahatsız oldu ancak kamuoyunda  ‘Bozbey’in memuru’ gibi bir görüntü sergileyen İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, akraba ve eş atamalarına karşı sessiz kalıyor.  

VARANK VE GÜRKAN, EŞ VE  AKRABA ATAMALARINA TEPKİ  GÖSTERDİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eş, dost, akraba kayırmacılığına Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan tepki gösterdi. Varank sosyal medya hesabından yaptığı, “CHP, seçimden seçime makyaj yapar, vatandaşı kandırdıktan sonra kendi çıkarına bakar” paylaşımıyla atamalara tepki gösterirken, Davut Gürkan da şu paylaşımı yaptı: “Daha 1 ay oldu başladılar! Yeğen, baldız, uzaktan akraba derken, aile vakfından sonra, aile belediyesine doğru tam gaz.”

Kaynak: TiviPort

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.