Hava Durumu

CHP'nin Bursa aday adayları ile kim görüşecek?

T24 yazarı Candan Yıldız, seçimler öncesi CHP'nin milletvekilliği aday adayları ile yüz yüze görüşmeler yapacağını kaleme aldı. 

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
CHP'nin Bursa aday adayları ile kim görüşecek?

   T24 yazarı Candan Yıldız 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) milletvekilliği aday adayları ile yüz yüze görüşmeler yapacağını kaleme aldı.  "CHP'de aday adayları ile görüşmeleri partinin ağır topları yapacak" ifadesini kullanan Yıldız, Bursa'nın milletvekili adaylarıyla görüşecek ismin ise MYK Üyesi, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimi'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı olduğunu kaydetti. İşte ayrıntılar...

İşte yazar Candan Yıldız'ın "CHP'de aday adaylarla görüşmeleri partinin ağır topları yapacak; hangi il hangi isimde?" başlıklı yazısı...

Yine milletvekili olmak için kulisler, görüşmeler... 

Partiler hazırladığı başvuru formlarını internet sitelerinde paylaşmaya başladı. Aday adaylar, söz konusu formu doldurup adaylık ücretini yatırarak ilk adımı atmış olacaklar.

Ama zaman kısa… Partiler, Yüksek Seçim Kurulu’na 9 Nisan’a kadar aday listelerini vermek zorunda. Bu nedenle temayül yoklamasına vakit yok.

Mesela CHP’den örnek vereyim…

CHP’den aday adayı olmak isteyen bir başvurucu varsa partideki görevinin yanı sıra kısa özgeçmişini de yazmak zorunda. Başvuralar bittikten sonra da CHP’nin görevlendirdiği isimler bu aday adaylarıyla yüz yüze görüşmeler yapacak. Görüşmeler CHP Genel Merkezi’nde yapılacak. Görüşmeleri yapacak isimler şunlar:

MYK Üyesi, Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Grup Başkanvekili Engin Özkoç MYK Üyesi, Parti Sözcüsü, , Ekonomi Politikaları, İşveren Örgütleri’nden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Faik Öztrak

MYK Üyesi, Hukuk ve Seçim İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek

MYK Üyesi, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimi’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı

MYK Üyesi, Bilgi ve İletişim Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel

MYK Üyesi, Genel Sekreter, Selin Sayek Böke

MYK Üyesi, İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba

CHP’den bu sekiz isim il dağılımlarına göre görüşmeleri yapacak. Görüşmelere bir anlamda ön eleme görüşmeleri diyebiliriz. Sonrasında da aday listeleri oluşturulacak. Aday belirlemede aday adayın partiyle de ilişkisi belirleyici olacaktır. Zira başvuru formunda “Varsa Partideki Görevi” bölüme yer alıyor. Kadın kotası uygulanacak mı? O da önemli bir soru. Sekiz kişilik ekipte tek bir kadının olması da dikkat çekici.

Başka bir örnek de Gelecek Partisi’nden…

Gelecek Partisi’nde de bir aday belirleme komisyonu oluşturulacak. Zaman darlığı nedeniyle temayül yoklamasının yapılması beklenmiyor.

Adayları belirleyecek komisyon yarın yapılacak Başkanlık Kurulu toplantısından sonra şekillenecek. Aday belirleme süreci 24 Mart’ta başlayacak.

Gelecek Partisi’nin başvuru formunda “Varsa Partideki Görevi” bölümü yer alıyor. Ayrıca iki referans da isteniyor aday adaylarından.

Gelelim diye siyasi kulislere… Millet İttifakı için en büyük sınavlardan biri milletvekili listeleri… Zira yeni seçim yasası ittifak içi baraj getirdiği için, en yüksek oyu olan partilerin listelerinden girmek bir avantaj. Tabii yüksek oy meselesi partiler kadar o ilin siyasi sosyal dokusuna da bağlı.

T24 yazarı Murat Sabuncu yazmıştı… "Saadet, DEVA ve Gelecek'ten oluşan bir muhafazakar ittifak-birleşme olabilir mi?” arayışı henüz sonuçlanmış değil. Ancak DEVA’nın kendi adıyla 41 ilde seçime girmek istediği biliniyor. Bu durumda hangi partinin listesinden girilecek sorusu önemli? 

Altılı Masa bütün olasılıkları İyi Parti krizi öncesi İyi Parti ve CHP listeleri üzerinden çalışıyormuş. Ama kriz sonrası durum değişmiş. Konuşulan konu şu, İyi Parti’nin liste konusunda kapalı davrandığı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.