Hava Durumu

CHP'li Ercan Korkmaz: "Önseçim yok. İstenen ücret çok!"

CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz, bir süre önce verdiği sözü tutarak, önseçim yapmayacak olan partisinden milletvekili aday adayı olmayacağını söyledi. Korkmaz, adaylık ücretinin de çok yüksek olduğuna vurgu yaparak, genç bir ismin adaylık başvuru ücretini karşılayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
CHP'li Ercan Korkmaz: "Önseçim yok. İstenen ücret çok!"

CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz, eleştriel siyaset yapma anlayışını sürdürüyor.

Korkmaz, bu kez de neden milletvekilliği için aday adayı olmayac ağını açıkladığı paylaşımında, adayları önseçim  yerine merkez yoklamasıyla bilerlenecek olmasını hem gerekçe gösterdi, hem de uygulamayı eleştirdi. 

Açıklamasında parti içi demokrasinin önemine vurgu yapan Korkmaz, CHP'nin 30 bin lira olarak açıklanan aday adaylığı başvuru ücretinin de çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, "milletvekili seçilme yeterliliğine sahip, yüksek eğitim almış, parti içi demokrasi için mücadele edecek, ülke sorunlarına duyarlı ( sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları dikkate alınacaktır) maddi durumu başvuru ücretini ödemeye imkan vermeyen genç bir aday adayı arkadaşımızın başvuru ücretini de karşılamak istiyorum" dedi.

İşte Ercan Korkmaz'ın dikkat çeken o açıklaması: 

"Değerli dostlar,

Birçok arkadaşımdan, dostumdan telefon alıyorum; Milletvekili aday adayı olmayacak mısın diye.

Ben de kendilerine çok arzuladığım halde 29 Temmuz’da duyurduğum gibi ön seçim olmadığı için kimsenin umrunda olmasa da sözüme bağlı kalacağımı söyledim.

Sürekli olarak siyaset yapma şekli, siyasetçi tipolojisi değişsin diyen, mevcut sistemden şikayet eden birinin evleviyetle sözünün arkasında durması gerektiğini düşünüyorum.

3 dönem görev yapan tüm vekillerin de artık ara verip başka alanlarda hizmet etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Artık genelde ve yerelde yüksek eğitim ve donanımlı, konusunda uzman, güce biat etmeyen, ilkeli siyasetçilere ihtiyacımız her zamankinden fazla.

Bu bağlamda parti içi demokrasi deyip, sol değerler üzerinden siyaset yapanların iş seçim noktasına geldiğinde tüm bunları unutmalarını da gelecek adına üzüntü ve şaşkınlıkla karşılıyorum.

Anlaşılan parti içi demokrasi, kendilerini bu görevlere biçilmiş kaftan olarak gören , en iyi biz biliriz , oturun oturduğunuz yerde diyen bu ayrıcalıklı yapı gitmeden

Yine yüklü hazine yardımı alan ve deprem nedeniyle coşkulu mitingler yapmayacak partilerce milletvekili adaylığı için istenen ücretin de çok olduğunu düşünüyorum.

Bu bağlamda milletvekili seçilme yeterliliğine sahip, yüksek eğitim almış, parti içi demokrasi için mücadele edecek, ülke sorunlarına duyarlı ( sosyal medya hesaplarındaki paylaşımları dikkate alınacaktır) maddi durumu başvuru ücretini ödemeye imkan vermeyen genç bir aday adayı arkadaşımızın başvuru ücretini de karşılamak istiyorum.

Bu süreçte bundan önce olduğu gibi ekip arkadaşlarımla seçim güvenliği için çalışacağım.

Saygı ve sevgilerimle…"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.