Hava Durumu

BUÜ ve TÜYAFED’den yazılımda işbirliği

 Bursa Uludağ Üniversitesi, nitelikli personelin yetiştirilmesi ve istihdam desteğinin sağlanması amacıyla TÜYAFED ile işbirliği protokolü imzaladı.   

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
BUÜ ve TÜYAFED’den yazılımda işbirliği

 Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), iş dünyasının talep ettiği nitelikli personelin yetiştirilmesi ve istihdam desteğinin sağlanması amacıyla Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) ile işbirliği protokolü imzaladı.   


  Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun öncülüğünde BUÜ ve TÜYAFED arasında özel bir protokol imzalandı. Anlaşmaya göre kamu, özel sektör, sanayi ve STK işbirliğinde öğrencilere yeni beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedefleniyor. Protokol, aynı zamanda Teknik Bilimler MYO’da eğitim gören öğrencilere yeni uygulama dersi ve staj imkanlarının sağlanmasının da önünü açacak. Hazırlanan protokol BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve TÜYAFED Genel Başkanı Mustafa Çalış tarafından imzalandı.



  Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yapılan işbirliğinin kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi. Bilişim, yazılım ve teknoloji alanlarında üniversitenin son yıllarda ciddi mesafeler aldığına işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Özellikle Teknoloji Transfer Ofisimiz vasıtasıyla startuplar konusunda kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Son 1 yılda 11, görev süremiz içinde de 31 girişimciye ön ayak olarak  450 bin liralık hibe almalarını sağladık.  Toplam girişimci sayımız 60’ı buldu. Bu anlamda üniversitemizin gelişimi devam ediyor. Yazılım konusuna büyük bir önem veriyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolün ardından, birlikte yürüteceğimiz çalışmalar vesilesiyle inşallah yeni girişimcilere ön ayak olacağız. İşbirliği ve destekleri için TÜYAFED Yönetimine teşekkür ediyor, protokolün hayırlar getirmesini diliyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.