Hava Durumu

Bursa Otizm Derneği, geleneksel Bursa Vosvos turu düzenliyor!

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında, Bursa Otizm Derneği ve Vosvos Garage 16 gönüllüleri işbirliğiyle Bursa Geleneksel Vosvos şehir turu yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2023 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa Otizm Derneği, geleneksel Bursa Vosvos turu düzenliyor!

Bursa Otizm Derneği ve Vosvos Garage 16 gönüllülerinin gerçekleştirdiği Vosvos gezisinde araçlar, Kara Fatma Meydanı'ndan hareket ederek Altıparmak, Heykel ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nı gezecek. 

Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle

Dünya Otizm Farkındalık Günü, Birleşmiş Miletler Üyesi her ülke tarafından her yılın 2 Nisan günü başlayan Otizm Farkındalık ayı çerçevesinde dünyada bu konudaki farkındalığın arttırılmasıyla erken teşhise olanak sağlanması amacıyla yaygınlaştırılmasını hedeflemiştir. 

OTİZMLİ BİREYLER TOPLUMDAN AYRIŞTIRILMAMALI

Otizm, doğuştan gelen yaşamın ilk 3 yılında ortaya çıkan ve diğer bireylerle iletişim kurmayı zorlaştıran bir bozukluktur. Maalesef günümüzde otizmin görülme sıklığı 36 çocuktan birine düştü. Otizmin ilacı yok ve tanı alır almaz bireysel eğitim sayesinde, çocuklarımızın normalleşme ve gelişme seviyeleri artıyor. Bir parkta, restoranda bu özel çocuklarımızı gördüğümüzde onu kabullenmemize yardımcı oluyor. Farkında olarak otizm ve özel gereksinim gerektiren çocuklarımızın toplumdan ayrıştırmamamız gerekiyor. Farkında olan bir öğretmen, özel çocuklarımızı sınıfın bir köşesine atıp soyutlamak yerine hayata katmanın bir yolunu buluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.