Hava Durumu

Bursa 1050 Konutlarda düğüm çözülüyor! İmzalar atıldı...

10 yılı aşkın bir süredir defalarca girişilen kentsel dönüşüm çalışmalarında bir türlü sonuç alınamayan 1050 Konutlar’da düğüm çözülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa 1050 Konutlarda düğüm çözülüyor! İmzalar atıldı...

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) ve Akyükselen İnşaat’ın çabaları ile Akpınar ve 1050 Konutlar bölgelerinde kentsel dönüşüm düğümü çözülmeye başladı. İki sitenin kentsel dönüşümüne başlanması için bir tören düzenlendi.

Site sakinlerinin hazır bulunduğu törende konuşan İMSİAD ve Akyükselen Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, Akpınar Mahallesi’nin kentsel dönüşümünün on bir yılı aşkın bir süredir devam eden bir süreç ve gündem olduğunu söyleyerek,  “Süreç biraz uzadı ancak bu yalnızca Akpınar Mahallesi’nin sorunu değil ülkemizin genelinde yaşanan ve düzeltilmesi için yoğun çaba sarf edilen bir durum. Kentsel dönüşüm Türkiye çapında artık bir beka meselesidir, bu konuda da önemli adımlar atılıyor.  İnşallah el birliği ile şehirlerimizde doğru, sağlıklı ve sağlam kentsel dönüşümleri sağlayacağız” dedi.

6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ilde etkisini gösteren deprem felaketinin doğru ve sağlıklı kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Şeref Demir, şunları söyledi:

 “Biz burada aslında büyük bir olayı gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin önemli konularından olan kentsel dönüşümün Bursamızda Akpınar ve 1050 Konutlar bölgelerindeki başlangıcını yapmış olacağız. İnşallah firmamıza ve sizlere yakışır projelerimizi teslim edeceğiz. İMSİAD ve Akyükselen İnşaat’ın gayretleri Büyükşehir Belediyemizin de çözüm odaklı bakış açısıyla bu noktaya geldik. Büyükşehir Belediyemiz siz değerli sakinlerimiz için mükemmel çözümler sundu. Bu anlamda tüm yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Bu ay içerisinde inşallah planlarımız da belirli bir noktada netleşmiş olacak ve dönüşüm sürecine başlamış olacağız. İki siteyle başladığımız bu sürece yeni siteleri de eklemek için çalışmalarımız devam ediyor.”

Konuşmanın ardından site sakinleri Şeref Demir’e teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundu. Program, firma yetkilileri ve site sakinlerinin hatıra fotoğrafı çekimleri ile sona erdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.