Hava Durumu

Bakan Varank, Bursa'da Eski Otokoop esnafını ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Eski Otokoop ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2023 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Varank, Bursa'da Eski Otokoop esnafını ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Eski Otokoop galerici esnafına TOGG otomobilini tanıttı.

Gerçekleştirilen ziyarette Varank'a AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da eşlik etti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 28. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın konuşmasından satır başları şöyle; 

14 Mayıs seçimlerinin başında, bundan sonra Bursa'nın sokaklarında bizi göreceksiniz demiştik. Onun için Bursa'yı sokak sokak cadde cadde gezmeye devam ediyoruz. Burası araba işinden anlayan esnafımızın bulunduğu bir bölge. Rabbim bol kazançlar nasip etsin. Buraya Türkiye'nin otomobiliyle geldik.

"DERDİMİZ TÜRKİYE'Yİ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR KALKINMAYA HİZMET ETMEK"

Arabadan anlayan, arabanın profesörü olan herkes içine bindiğinde bunu beğeniyor. Herkes teşekkür ediyor ve bunun kıymetini biz biliyoruz diyorlar. Bizim derdimiz Türkiye'yi sürdürebilir bir kalkınmya hizmet etmek. Karşımızda bunun değerini anlamak istemeyen insanlarla mubattap olmak zorunda kalıyoruz. Türkiye'nin otomobili karın doyuruyor mu diyorlar. Üretimde çalışan insanlar evine ekmek götürmüyor mu? Bunu anlamıyorlar. En güzel cevabı bizim aziz milletimiz veriyor. 

"EN YAKIN RAKİBİNE OY FARKI ATTIĞI SÜRECİ 28 MAYIS'TA TAMAMLAYACAĞIZ"

14 Mayıs'ta bir seçim sürecinin ilk aşamasını tamamladık. Milletimiz Cumhur İttifakı'nı mecliste iktidara getirmiş oldu. Tartışmaları dinlediğinizde bize rakip olduklarını iddia eden ittifak bu sistemin milletimizin derdi olmadığını anladı. 28 Mayıs'ta da yüzde 49 buçukla önde bitirdiği en yakın rakibine oy farkı attığı süreci 28 Mayıs'ta tamamlayacağız. Bizim milletimiz bu ülkede şartların doğru işlemesinin istikrardan geçtiğini biliyor.
Kemla Kılıçdaroğlu'nun veridği sözleri yerine getirme şansı yok. Sadece bununla da değil yürütme ve yasama ahenk içinde çalışmada bu ülkede yine sıkıntı çıkar. Yürütme ve yasamanın farklı olduğu bir sistemde emin olun bütçe bile meclisten geçemez. Artık Kılıçdaroğlu'nun meclisten bütçe bile geçirme şansı kalmamıştır. Milletimiz bir kaosa müsade etmeyecektir. Sizlerinde  desteği  ile biz başaracağız. İlk turda Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu performans bu gerçeği ortaya koyuyor.

GALERİCİ ESNAFI DERDİNİ VARANK'A ANLATTI

Varank'ın konuşmasının ardından galerici esnafı yaşadığı sıkıntıları Bakan Varank'a aktardı. 

"BAYİLER SIFIR ARAÇLARI EL ALTINDAN İKİNCİ EL OLARAK SATIYOR"

Galerici esnaflarından bir vatandaş, "Sıfır araba alamıyoruz banka kredi vermiyor sıfır araba satan 100 bin lira para istiyor. 6 bin yapmadan araç satamıyoruz. Bayiler ikinci bir şirket kurarak ikinci el araç satıyor. Sıfır araçları kendileri alıyor ve el altında ikinci el olarak satıyorlar. Bayide sıfır araba bulunmuyor, bulsanda ikinci el vermiyorum diyor. 600 bine aldığı arabayı 800 bine satışa çıkarıyor ve elden geri kalanı alıcıdan alıyor. Liste fiyatının üzerine araç koyulmasın. Berber, eczacı, kuaför bizden fazla araç satıyor. Kayıt dışı satışlar nedeniyle devletimizde vergi kaybediyor. Bize yetki belgesi verildi, belge almayan araç satamayacak diye şimdi herkes satıyor" diye yakındı. 

"DENETİM EKSİKLİĞİ VARSA BİZE SÖYLEYİN, BU ANLATTIĞINIZ ŞEYLER SUÇTUR"

Varank ise vatandaşa, "Biz şirketlerle konuştuğumuzda asla buna müsade etmiyoruz diyorlar. Denetim eksikliği varsa bize söyleyin, biz vatandaş mağdur olmasın diye bu yasayı çıkardık. Bu anlattığınız şeyler suçtur. Çıkardığımız yasa istediğimiz neticeyi elde etmemiş diye değerlendiriyorum. 28 Mayıs'ta şu işi bitirelim bu dediğiniz konuyu konuşarak güncellemeler yaparak çözebiliriz" cevabını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.