Hava Durumu

Diyarbakır’da akıl almaz hırsızlık: Lüks villaları soyup!..

Diyarbakır’da özel güvenlikli lüks bir siteye giren hırsızlar, boş olduğunu tespit ettiği dairelerden 1’er milyon lira değerinde ziynet eşya çaldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2023 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2023 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Diyarbakır’da akıl almaz hırsızlık: Lüks villaları soyup!..

Diyarbakır’da özel güvenlikli lüks bir siteye giren hırsızlar, bazı dairelerden 1’er milyon lira değerinde ziynet eşya çaldı.   


  Olay, 19 Ocak Perşembe günü merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nde özel güvenlikli Gökkuşağı Evleri'nde meydana geldi. İddiaya göre, sitenin güvenlik sayısının az olması sebebiyle hırsızlar duvardan atlayıp site içerisine girdi. Güvenliğin farkında olmadığı hırsızlar, günlerce site içerisinde cirit attı. Tek tek site içerisindeki daireleri dolaşıp boş olduğunu tespit eden hırsızlar, her evden yaklaşık 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası çaldı. Hırsızlar, hiçbir şey olmamış gibi evlerde yemeğini yiyip, içeceğini içip daha sonra günlerce kaldığı ortaya çıktı. 

 


Hırsızların bir sonraki durağı site içerisinde Murat Çelik’in evi oldu. Pişkin hırsızlar, evin giriş kapısını açamayınca yöntemi balkonda denedi. Bahçe içerisinde bulunan masaları üst üste koyan hırsızlar, daha sonra balkona tırmanarak içeri girdi. Burada da engelle karşılaşan hırsızlar, kapalı olan balkon kepengini zorlayıp kaldırarak içeri girdiler. Her köşesinin didik didik arandığı ev, savaş alanına çevrildiği ortaya çıktı. 900 bin lira zararının olduğunu söyleyen evi soyulan Murat Çelik, hırsızların cezalandırılmasını istiyor. 


  5 gün önce emniyet güçleri tarafından yakalanan hırsızların kendisine bildirildiğini belirten Çelik, olayın olduğu gün İstanbul’da olduklarını ifade etti. 
  Polis ekiplerinin rutin GBT kontrolleri esnasında hırsızların yakayı ele verdiğini söyleyen Çelik, “Daha önceki suçlarından dolayı aranan bir hırsız bu. Polis ekipleri yakalayınca bizim evi de soyduğunu orada tespit ediyor. Bilgi aldıktan sonra eve geldik her şey darmadağın” dedi. 



 
 
“Hırsızlar site içerisinde 10 güne yakın cirit atmışlar” 

  Site sakinlerinin maddi durumunun iyi olmasından ötürü hırsızların seçici davrandığını belirten Çelik, “Hırsızlar burada 4-5 eve girmiş. Kimi zaman evde olmayanlar oluyor. Burası güvenli bir site olduğu için ister istemez yönetime de kapıdaki güvenliğe de güveniyoruz. Ama maalesef girdiğimiz durum bizi yanılttı. Aldığımız bilgiye göre hırsızlar, site içerisinde 10 güne yakın cirit atmışlar. Yetmeyip dinlenmek amaçlı boş evlerde uyuyup kalkmışlar. Sanki babalarının eviymiş gibi site içerisinde dolaşmışlar. Hırsızlar hiçbir şey olmamış gibi bir de komşularımızın evinde bulunan dolapta yemek yiyip meyve suyu içmişler. Rahat bir şekilde evleri soyup çıkmışlar. Hırsızlar hemen hemen sitedeki bütün evleri kontrol etmişler ilk birkaç gün. Daha sonra evde olmayanları tespit edip soymuşlar. Biz de güvenli bir site diye ziynet eşyalarımızı kasada bırakıyorduk. O kasayı da ne yazık ki soymuşlar” ifadelerinde bulundu. 



 
 
“1’er milyon TL takıların kayıp olduğu söyleniyor” 

  Evin hırsızlar tarafından nasıl soyulduğunu anlatan Çelik, “Bizim eve hırsızlar bahçedeki masaları üst üste koyup balkona tırmanmışlar. Daha sonra balkonda kapalı olan kepengi zorla açıp içeri girmişler. Hırsızların ev içerisinde karıştırmadıkları yer yok. Banyo dolabından mutfak dolabına kadar bütün yerleri didik didik aramışlar. Ne kadar hafif ve ağır ziynet eşyası varsa kasayı patlatıp alıp çıkmışlar. Bu hırsızlık olayında yaklaşık 900 bin lira zararımız bulunmakta. Diğer evlerde ise 1’er milyon TL takıların kayıp olduğu söyleniyor” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.