Hava Durumu

21 yaşındaki Mert 6 kişiye umut oldu

Tokat'ta, aydınlatma direğine çarpan otomobilde yaralanıp, tedaviye alındığı hastanede 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen Mert Yıldırım'ın (21) bağışlanan organları, 3 ilde, 6 hastaya can ve ışık olacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
21 yaşındaki Mert 6 kişiye umut oldu

Kaza, geçen hafta cuma günü saat 20.00 sıralarında, Erbaa ilçesinde Erek Mahallesi Karayaka Bulvarı'nda meydana geldi. Mustafa Temiz'in (21) kontrolünü kaybettiği 60 ADZ 104 plakalı otomobil, yol kenarındaki beton aydınlatma direğine çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobilin sürücüsü ile yanındaki arkadaşı Mert Yıldırım araçta sıkıştı. İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiyeciler, otomobilde sıkışan 2 kişiyi çıkarıp sağlık görevlilerine teslim etti. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan da Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Mert Yıldırım'ın 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

'İÇİMİZ YANDI AMA BAŞKA CANLARA UMUT OLSUN'

Ailesi, Yıldırım'ın organlarını bağışladı. Uzman ekip tarafından operasyonla alınan Yıldırım'ın kalbi, 2 böbreği, 1 karaciğeri ve 2 korneası, 6 hastaya nakledilmek üzere hava ve kara yoluyla İstanbulSamsun ve Erzurum'a gönderildi. Mert Yıldırım'ın babası Kemal Yıldırım, "Oğlum daha önceden organlarının bağışlanmasını istemişti. Bize de 'Ben düşünmeden organlarımı bağışlarım' demişti. Bizim de içimiz yandı ama başka canlara umut olsun diye. 6 cana umut oldu. Tek beklentimiz dua. Başka bir şey yok. Organ bekleyen yakınımız yok. Bizim aile kararımız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.