Hava Durumu

CHP İl Başkanı Karaca bugüne dek yok saydığı Başkan Aktaş'ı neden ziyaret etti?

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2022 09:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 09:20

CHP İl Başkanı İsmet Karaca bugün Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Hatta yanına CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli ve Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz’ı aldı.
Oysa Karaca Alinur Aktaş’ı bugüne kadar hep yok sayıyordu ve sadece sosyal medya üzerinden temas kuruyordu.
Sahi Karaca neden Aktaş’ın kapısına neden gitmek zorunda kaldı?
Hangi güç yok saydığı makama götürdü ki İsmet Karaca’yı?
Anlatalım.
Malum bir süredir tüm siyasi partiler neredeyse tam kadro sahadalar.
Çünkü havada seçim kokusu var.
Gerçi henüz seçimin tarihi net belli değil. Bu sonbaharda olacağını iddia edenler de, gelecek ilkbaharda yapılacağını öne sürenler de var. Hatta hızını alamayıp, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminin bir miktar ertelenip, yerel seçimin de biraz öne çekilerek üçünün bir arada yapılacağını söyleyen bile var…
Açıkçası hiç kimse seçimin zamanını kestiremese de, Türkiye’nin artık iyiden iyiye seçim havasına girdiğini de söylemek gerekiyor. Seçim yaklaştıkça mitinglerde birbiri ardına yapılmaya başladı haliyle…. Nitekim CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, 21 Mayıs’ta Bursa’da bir miting yapacak.
Şunu hemen belirtelim. Kılıçdaroğlu açısından Bursa mitingi çok önemli… Zira Kemal Kılıçdaroğlu, yapılacak ilk seçimde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor. Ama işi öyle kolay değil. Hedefine ulaşabilmek için bir yandan CHP içindeki Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı egale etmek, diğer yandan da Meral Akşener hatta Abdullah Gül’ü de saf dışı etmek zorunda… Hatta ortaya çıkması muhtemel diğer potansiyel adayları da elemek zorunda Kılıçdaroğlu…
İşte bu yüzden de, kendisini Bursa mitinginde gövde gösterisi yapmaya mecbur hissediyor. Yerel seçimi kaybettikleri Bursa’da oylarının arttığı mesajı verip, “Beni Cumhurbaşkanı adayı yapın, bak Bursa’da bile nasıl miting yaptım” demek istiyor. İşte bu yüzden de, Bursa mitinginde en küçük aksiliğe tahammülü yok Kılıçdaroğlu’nun.
Nitekim kulağıma gelenlere göre de, İl Başkanı İsmet Karaca’yı arayıp, “Asla hiçbir sorun istemiyorum” diye talimat vermiş. Böylece de İsmet Karaca, bugüne kadar yok saydığı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanında almak zorunda kalmış soluğu…
Görüşmenin özeti de şöyle.
CHP kaynaklarına göre;
İl Başkanı İsmet Karaca, “AK Parti’nin mitinglerinde olduğu gibi Bursaray’ın ücretsiz olmasını istiyoruz, miting için bilboadları kiraladık, onay istiyoruz” demiş.
Büyükşehir kaynaklarına göre de,
“Bursaray’ın miting günü ücretsiz olmasını rica ediyoruz. Bilboard reklamları için onayınızı talep ediyoruz” demiş.
Sonuçta hepsi aynı kapıya çıkıyor.
Özetle İsmet Karaca bugüne kadar yok saydığı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kapısına gitmek zorunda kaldı. Oysa siyaseten eleştirse bile Bursalıların oyu ile o koltuğa oturan başkanı çok daha önce ziyaret etmeliydi. Genel Başkandan talimat alınca değil de, çok önceden temas kurmalıydı başkan Aktaş ile İsmet Karaca. Tıpkı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem gibi mesela. Sonuçta siyasi partiler ayrı olsa da Bursa’nın sorunları ortaktır.
Neyse Başkan Aktaş’da benim gibi düşünmüş olacak ki, İsmet Karaca’ya, “Öncelikle hoş geldiniz. Ama benim Başkanlıkta dördüncü yılım, sizin de il başkanlığında ikinci yılınız bitiyor. Keşke ilk temasınız Genel Başkanınızın mitingi için değil de, Bursa menfaatine neleri birlikte yapabileceğimiz için olsaydı” diye sitem etmiş.
Sonra da, “Bursaray’ın ücretsiz olması için BURULAŞ’a ilgili saatteki seferlerin ücretlerini ödemeniz gerekir. Bunu tüm siyasi partiler için aynı şekilde yapıyoruz. Bilboarlar için de kullanılacak içerik genel ahlaka ve yürürlükteki yasalara uygun ise zaten mevcut şirket ile görüşmeniz yeterli. Bizim ayrıca bir onayımız gerekmiyor” demiş.
Ne diyelim.
Biz yine de yapılan ziyareti geçmişteki hataların telafisi için bir fırsat sayalım ve geleceğe ilişkin umutlarımızı taze tutalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.