Hava Durumu

NASA 24 ilahiyatçı işe alacak!

NASA, uzayda yaşam bulunduğunda insanların nasıl tepki vereceğini ve keşfin tanrılar ve yaratılış hakkındaki fikirleri nasıl etkileyebileceğini değerlendirmek için ilahiyatçılar işe alacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2021 21:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2021 21:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
NASA 24 ilahiyatçı işe alacak!

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), diğer gezegenlerde uzaylı yaşamı bulunduğunda, insanların nasıl tepki vereceğini ve keşfin tanrılar ve yaratılış hakkındaki fikirleri nasıl etkileyebileceğini değerlendirmek için farklı dinler ve mezhepler hakkında çalışma yapan 24 ilahiyatçıyı işe alacağını duyurdu.

 

NASA, 2014 yılında 1,1 milyon dolar hibe verdiği New Jersey'deki Princeton Üniversitesi İlahiyat Araştırma Merkezi’ndeki (CTI) programında yer almak üzere 24 ilahiyatçıyı işe alacağını duyurdu.

Din insanları, bu kapsamda kutsal kitaplardaki dünya dışı yaşama ilişkin anlatıları analiz edecek.

 

Bununla birlikte NASA program kapsamında, zamanın başlangıcından beri insanlığın aklını kurcalayan soruların cevabını arayacağını açıkladı.

Bu sorular arasında, “Hayatta olmak ne anlama geliyor?”, “İnsan ve uzaylı arasındaki çizgi nerede çekilmeli?” ve “Dinler açısından uzayda yaşamın olması ne anlama geliyor?” gibi sorular yer alıyor. 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.