Hava Durumu

Kacır, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yörünge Altı Araştırma Misyonu'nu gerçekleştirmek üzere bugün yaklaşık 1,5 saatlik uzay yolculuğu gerçekleştirecek olan Tuva Cihangir Atasever ile görüştü. Atasever'den gerçekleştireceği toplam 7 deney hakkında bilgi alan Kacır, kazasız ve sağlıkla yurda dönmesi temennisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2024 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Kacır, ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin uzaya göndereceği ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ile Yörünge Altı Araştırma Misyonu kapsamında ABD'nin New Mexico eyaletinden gerçekleştireceği uçuşu öncesi video konferans üzerinden görüştü.

Atasever, uçuş tulumu üzerindeki renkler ve sembollerin anlamlarını Bakan Kacır'a anlattı.

Kacır, "İnşallah peşi sıra gerçekleştirdiğimiz insanlı uzay misyonlarımız, medeniyetimizin de bilimde, teknolojide, uzay araştırmalarında senin de ifade ettiğin gibi küllerinden doğuşunun öncüsü olacak. İnşallah önümüzdeki dönemde bu uzay araştırmalarının farklı yönleriyle Türkiye'de küresel düzeyde geliştirildiğine şahitlik edeceğiz. Kolunda iki bayrak var. Hem Türkiye'mizin hem de Azerbaycan'ın bayrakları bir arada. Senin annen Azerbaycan Türkü. Dolayısıyla iki ay yıldızlı bayrağı bir arada taşıyor olman da ayrıca bu göreve farklı bir anlam katmış oldu" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.