Hava Durumu

Ankara'da 1 saat 35 dakikalık Erdoğan-Özel zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Merakla beklenen zirve 1 saat 35 dakika sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ankara'da 1 saat 35 dakikalık Erdoğan-Özel zirvesi

Siyaset arenasında tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği görüşmeye çevrildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti. AK Parti Genel Merkezi'ndeki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesi, basına kapalı yapıldı. Özel'i, partiye gelişinde Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

İktidar ile muhalefet cephesi arasında bundan sonra diyalog ve müzakere sürecinin nasıl işleyeceği açısından da önem taşıyan görüşmeye, Özel kapsamlı bir sorun ve çözümler dosyası ile geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde saat 16.00'da başlayan görüşmede, Özel ve Erdoğan’ın yanı sıra birer kişi bulundu. AK Parti’de Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş görüşmeye katılırken, CHP cephesinden ise İstanbul Milletvekili ve emekli büyükelçi Namık Tan yer aldı. Merakla beklenen görüşme 1 saat 35 dakika sürdü.

Son dakika... Ankarada 1 saat 35 dakikalık Erdoğan-Özel zirvesi

8 YIL SONRA BİR İLK

Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliğinde. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016'dan sonra ilk kez bir araya geldi.

TEBRİK TELEFONU İLE BAŞLAYAN SÜREÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'i bir araya getiren süreç, CHP Genel Başkanı'nın Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başladı. Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

Son dakika... Ankarada 1 saat 35 dakikalık Erdoğan-Özel zirvesi

"SÜPRİZ JEST"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme için Özel’e, AK Parti Genel Merkezi’ne randevu vermesi, CHP kurmaylarınca ‘sürpriz bir jest’ olarak nitelendirildi. Kurmaylar, “AK Partili arkadaşlar da dahil olmak üzere herkes randevu yerinin Beştepe olmasını bekliyordu. Daha önce açıkladığı üzere Özgür Bey, Külliye’ye randevu verilseydi de gidilecekti. Çankaya Köşkü, Meclis ya da AK Parti Genel Merkezi tercihimizdi. Onlar da anlayışla karşılamışlar. Jeste jest oldu. Tek kelimeyle şık oldu” dediler.

Son dakika... Ankarada 1 saat 35 dakikalık Erdoğan-Özel zirvesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.