Hava Durumu

Erdoğan: Emekli maaşlarında gereken Temmuzda yapılacak

Bursa'da 90 bin kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarının temmuz ayında 6 aylık enflasyon verilerine göre yeniden gözden geçirileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Erdoğan: Emekli maaşlarında gereken Temmuzda yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de oluk oluk akan Müslüman kanı karşısında kör, sağır kesilenler, yarın bizim başımıza benzer bir felaket gelse, emin olun, aynısını yapacaklar." dedi.

Erdoğan, "İhtirasları öylesine gözleri bürümüş ki ülkenin ve milletin uzun vadeli çıkarlarının altına dinamit döşemekten çekinmiyorlar. PKK'ya göz kırpıyorlar." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"CHP çeşitli şehirlerde DEM'le, hem de tabanına rağmen, neyin karşılığı, hangi paylaşımların ürünü olduğu bilinmeyen karanlık ittifaklar kuruyor."

Erdoğan, "Ülkemizin en büyük muhalefet partisinin içine düştüğü tutarsızlık, savrulma, kirlenmişlik hali gerçekten utanç verici." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Valizler, çantalar dolusu dolarlar, avrolar. Bunları saymaya bile yetişemiyorlar. Sayma görüntülerini kimse izah edemiyor."  ifadelerini kullandı.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, merakla beklenen emekli maaşlarına ilişkin de konuştu.

Temmuz ayını işaret eden Erdoğan, "Hayat pahalılığından en çok etkilenen kesimlerimiz çalışanlar ve emekliler. Yıl başında hem asgari ücrette hem de emekli maaşlarında yaklaşık yüzde 50 oranında artışlar yaptık.

Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de aynı oranda artırdık. Ayrıca bir defaya mahsus 5 bin lira ödemede bulunduk.

Öncesinde 16 milyon emeklimize 5’e bin lira ödeme yaptık. Sonrasında banka promosyonlarını 8-12 bin TL arasına yükselterek emeklilerimize yeni bir imkan sağladık.

Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.