Hava Durumu

TBMM'de '23 Nisan Özel Oturumu' gerçekleştiriliyor

TBMM'de 23 Nisan Özel Oturumu düzenleniyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, oturumun açılışında Genel Kurul'a hitap ediyor. Yeni anaya çalışmaları ile ilgili konuşan Kurtulmuş, "Öncelikli gündem asra uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
TBMM'de '23 Nisan Özel Oturumu' gerçekleştiriliyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Genel Kurul'da "23 Nisan Özel Oturumu"na başkanlık ediyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

Bir kere daha altını çizerim ki TBMM yasa ve anayasa yapma gücüne de selahiyetine de sahip. Bu meclis halkın verdiği oyların yüzlerin 95'ine sahip bir meclistir. Yeter ki doğru zeminlerde tartışmayı başaralım. Doğru yöntemler de partilerin uzlaşı ile varacağı yöntemlerdir. Gerçekten sivil, darbelerin gölgelerinden kurtulmuş anayasa yapması boynunun borcudur. Öncelikli gündem asra uygun anayasa. Bu haftayı geride bırakıp partilerle yapacağımız temaslarla bu süreci başlatacağız. Her kurumun bu sürece katkı vermesini temenni ediyoruz.

İlk meclisten aldığımız ruhla güçlü bir şekilde yürüyüşümüze devam edeceğiz. Her yıl 23 Nisan'ı kutlamakla kalmayıp daha demokratik, daha üçlü Türkiye istikametinde yolumuza devam edeceğiz.

Gazze'de hayattan koparılan, açık bir mezarlığa dönüştürülen Gazze'nin çocuklarını sevgi ile kucaklıyor Gazze şehitlerine de Allah'tan rahmet diliyoruz. 

Başta Atatürk olan cumhuriyetimizin kurucularını yad ediyorum.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel kürsüde günün anlamı dolayısıyla Genel Kurul'a hitap etti.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Bu yüce çatı bundan 104 yıl önce ülkemiz işgal altındayken kurtuluşa inanan 436 temsilcinin katılımıyla açıldı. Sinop mebusu Şeref Bey'in en yaşlı üye sıfatıyla yaptığı konuşma ile vazifeye başlayan Büyük Millet Meclisinin eline milletimizin yazgısı emanet edilmişti. O gün oluşan iadenin önünde büyük engeller vardı.  Önlerindeki engel işgal olduranlardan değil onların himayesinden medet uman bir acziyete teslim olan muktedirlerdi. Ancak kurucu kadroların o günkü şiarı milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracağına olan inançlarıydı. Kurucu iradenin demokrasiye verdiği önemi anlamak için hatırlanmalıdır ki bu meclisin Şeref Bey'in konuşmasından sonra aldığı ilk karar gelen mebusların mazbalatalarının doğruluğunu tespit etmek için kurduğu Mazbata Tetkik Komisyonu'dur. 104 yıl önce bu çatı altında tüm milletin iradesine ayna olan meclis önce kurtuluş mücadelesini yönetmiş ardından bağımsızlığımızı kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti devletini var etmiştir. Bugün bulunduğumuz koltukları kıymetli kılan gerçeklik Meclis'in bir askeri mücadele sonucunda kurulmadığı Meclis'in bir askeri zaferin yönettiği ve devlet kurduğu gerçeğidir. Dolayısıyla dünya tarihinde sandıktan çıkan iradenin kurduğu tek bir ülke varsa o da kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Ve genç cumhuriyetimiz gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde parlamentoda alınan kararlarla yükselmiştir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.