Hava Durumu

Refik Özen: "Kayıp dağcılar için Bursa'ya özel arama uçağı geldi."

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Uludağ'da kaybolan dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ı aramak için Tunceli'den Bursa'ya "ısıya duyarlı ve gece görüşü olan arama uçağı getirildiğini" açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 22:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Refik Özen: "Kayıp dağcılar için Bursa'ya özel arama uçağı geldi."

Uludağ'da zirveye doğru yürüyüşe çıktıktan sonra kendilerdinden haber alınamayan dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp'ı bulmak için arama çalışmaları sürerken, kayıp dağcıları arama çalışmaları ile ilgili Lodos Haber'e açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, "kayıp dağcılarımızın sağ salim bulunabilmesi için Tunceli'den Bursa'ya gece görüşü olan ve ısıya duyarlı özel bir arama uçağı getirildi. Bu uçak aralıklız süren arama kurtarma çalışmalarına sabaha kadar katılarak dağcılarımızı bulmak için çalışacak" dedi. 

Dün zirveye çıkmak için Uludağ'a gelen İstanbullu 2 amatör dağcı, sisin bastırmasıyla birlikte yönlerini kaybetti.

Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı'nın 100 metre ilerisine 34 SK 2280 plakalı araçlarını park eden Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp (37) isimli 2 dağcı zirveye çıkmak için yola koyuldu. 

Kayıp 2 dağcıyı bulmak için adete zamanla yarışan ekipler, yaklaşık 24 saatlik arama çalışmasının ardından, ayak izine rastladı. Ayak izlerini takip etmeye devam eden ekipler, havanın kararmasına rağmen çalışmalarına devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.