Hava Durumu

Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz! 'Adalete zarar verdi'

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından tutuklu olduğu cezaevinden sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye oldu. Ancak tahliye kararında sağlık sorunları ile ilgili doktor raporu olmaması ve Nihal Candan'ın tahliye olur olmaz kuaföre gitmesi müşteki avukatlarının tepkisini çekti. Avukatlar tahliye kararına itiraz ederek Nihal Candan'ın yeniden tutuklanmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz! 'Adalete zarar verdi'

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler, kara para aklama soruşturması kapsamında 5,5 ay önce tutuklanmıştı. Kardeşlerden Nihal Candan'ın cezaevinde anoreksiya olarak bilinen yemek yememe hastalığına yakalandığı ve 37 kiloya kadar düştüğü iddia edildi. Sağlık sorunları gerekçe gösterilen Nihal Candan geçtiğimiz günlerde tahliye edildi.

"TEDAVİ GÖRDÜĞÜ BİLGİSİ ALINDI"

Ancak Nihal Candan'ın tahliye edilmesine ilişkin karar, soruşturmadaki müşteki avukatlarının tepkisini çekti. Sulh Ceza Hakimliği Nihal Candan'a sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye etti. Ancak kararda sağlık sorunlarına ilişkin herhangi bir doktor raporu ya da doktor görüşü eklenmedi. Kararda, "Şüphelinin sağlık sorunları sebebiyle cezaevinden hastaneye sevk edilerek psikiyatri servisinde ve diğer servislerde tedavi gördüğü yönünde bilgi alınmış olması" ifadeleri kullanıldı. Bilginin kimden alındığına dair bir bilgi ise karara eklenmedi.

GEREKÇE: "ÖRGÜT İÇİNDEKİ KONUMU"

Kararın gerekçesinde ayrıca, "Tüm delillerin toplanmış olması, şüphelinin suç örgütü içindeki konumu, tutuklu bulunduğu süre, sabit ikametgah sahibi olması dikkate alındığında tutuklama tedbirinin ölçülü olmayacağı bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağından şüphelinin tahliyesine" ifadelerine yer verildi.

TAHLİYE KARARINA İTİRAZ: "ADALETE ZARAR VERİLDİ VİCDANLAR YARALANDI"

Nihal Candan'ın sağlık sorunları ile tahliye edildikten hemen sonra kuaföre gitmesi de dikkat çeken durumlardan biri oldu. Müşteki avukatları Candan'ın tahliye olduktan sonraki davranışlarını gerekçe göstererek tahliye kararına itiraz etti. Kararda, "Şüphelinin durumumun hiçte sağlık gerekçeleriyle tahliye edilmesini gerektirecek halde olmadığı, çıkar çıkmaz kuaföre gittiği haberleri mevcuttur. 80-85 yaşlarında insanlar cezaevlerinde tutuklu veya hükümlü bir şekilde durmakta iken sırf fenomen birisinin kilo verdiği gerekçesiyle tahliye edilmesi adalete zarar vermiş vicdanları yaralamıştır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.