Hava Durumu

Mobilde Başarı İçin İpuçları

null

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2014 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2014 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Mobilde Başarı İçin İpuçları

Akbank Direkt Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde, gelişen teknolojinin gündelik yaşantımıza etkilerini, Akbank'ın mobil bankacılıkta geliştirdiği yenilikleri, “Dünyanın En İyi Akıllı Telefon Uygulaması” seçilen Akbank Direkt Mobil’i ve gelecekteki trendleri anlattı.

Teknolojideki gelişmeleri en hızlı şekilde bankacılık ürün ve hizmetlerine uyarlayan Akbank'ın Türkiye ve küresel düzeyde birçok ödül kazanan uygulamaları, Türkiye’nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin gündemindeydi.

Toplam 112 oturumda 200’ü aşkın fikir önderini 12 binin üzerinde davetliyle bir araya getiren Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde konuşan Akbank Direkt Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, “Teknolojik gelişmeler gündelik hayatımızı oldukça fazla etkiliyor. Artık özellikle gençlerin akıllı telefonları hayatlarının her alanında var oluyor ve mobil olmadan huzursuz oluyorlar. 25 yaşın altındaki gençlerin yüzde 81’i akıllı telefonuyla birlikte uyuyor. Gençlerin yüzde 74’ü uyanır uyanmaz ilk akıllı telefonunu kontrol ediyor. Gençlerin yüzde 97’si mesajlarını kontrol etmek için tuvalette bile akıllı telefon kullanıyor, yeni teknoloji gençlerin hayatında bu kadar önemli bir yer edinmiş durumda. Tüm bu gelişmelerle birlikte, mobil bankacılık hem dünyada hem de ülkemizde çok hızlı gelişiyor. Akbank olarak bankacılıkta mobil kullanımında liderlik hedefliyoruz ve bunun için çalışmalarımıza kesintisiz devam ediyoruz. Müşterilerimizin deneyimlerinden yola çıkarak mobil uygulamalarımızı geliştiriyoruz, onların geri bildirimleri bizim için çok değerli” dedi.

Mobil dünyanın en prestijli ödül platformu olan GSMA – Global Mobile Awards tarafından, “Yılın Uygulaması” kategorisinde “Dünyanın En İyi Akıllı Telefon Uygulaması” seçilen Akbank Direkt ile mobilde liderlik konusunda kararlı olduklarını da vurgulayan Oğuz, dünyanın en iyi mobil uygulamasının nasıl olması gerektiğine de değindi. Oğuz, "Günümüzün teknolojiyle her geçen gün daha da hızlanan dünyasında mobil kanalda başarılı olabilmek için sadece mobil uygulama yapmak yeterli değil. Ayrıca müşteri beklentilerine göre bu uygulamayı geliştirmek de oldukça önemli. Teknolojiyi ve trendleri çok yakından takip edip, öncü olmak ve öncü kalmak gerekiyor. Tüm bunlarla birlikte uygulamanızı kullanıcılara kullandırabilmek için doğru hikayelerle de anlatmak gerekiyor. Kurguladığımız kampanyalarla müşterilerimize hikayemizi en doğru şekilde anlatmak için çalıştık. Ürününüzü anlatırken pazarlamayı mümkün olduğunca dijital mecralardan yapmalı, deneyip yanılıp hatalardan ders çıkarmalı, hızlı olup yenilikleri denemekten çekinmemeliyiz. Ajanslar, telekom şirketleri, teknoloji şirketleri gibi ekosistemdeki tüm paydaşlarla yakın ilişkiler içinde olmalıyız” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.