Hava Durumu

Gözler Güneş patlamasında: Türkiye'deki iletişimi etkileyecek mi?

Güneş'te 10 Mayıs'ta güçlü bir patlama meydana geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, güneş yüzeyindeki patlamalardan kaynaklanan jeomanyetik fırtına aktivitelerini yakından takip ettiklerini açıkladı. Sayan, bu fırtınayla ilgili yapılan bilimsel açıklamalara göre, uydu navigasyon sistemleri ve radyo alıcılarının frekanslarında aksamalar meydana gelebileceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2024 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2024 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Gözler Güneş patlamasında: Türkiye'deki iletişimi etkileyecek mi?

Güneş’te yaklaşık 20 yıl sonra ilk kez meydana gelen en büyük Güneş patlaması nedeniyle oluşan şiddetli jeomanyetik fırtınanın 2 gün içinde dünyayı etkisi altına alması bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, güney yüzeyindeki patlamaların ardından olası gelişmelere dikkat çekti.

Güneş yüzeyindeki patlamalardan kaynaklanan jeomanyetik fırtına aktivitelerini son dönemlerde yakından izlediklerini belirten Sayan, "Bu fırtınalar, uydu haberleşme sistemleri ve elektrik şebekelerini olumsuz etkileyerek aksamalara ve kesintilere neden olabiliyor." dedi.

Bilimsel açıklamalara göre, bu fırtınanın uydu navigasyon sistemleri ve radyo alıcılarının frekanslarında aksamalara yol açabileceğini bildiren Sayan, bu durumun saatler sürebilecek kesintilere neden olabileceğini aktardı.

Tüm gelişmeleri titizlikle takip edeceklerini vurgulayan Sayan, "Bakanlığımız, haberleşme sistemlerimizin, özellikle uydu sistemlerimizin etkilenmemesi ve sorunsuz bir şekilde çalışması için tüm paydaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar ülkemizin haberleşme hizmetlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmadı." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.