Hava Durumu

Bakan Tekin: Öngörülen cezalar yüzde 50 oranında artırılmalı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarına ve eğitimdeki şiddete ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, "Eğitimde şiddetin kökünü kazıma çabamızın ne kadar hayati olduğunu gösterdi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bakan Tekin: Öngörülen cezalar yüzde 50 oranında artırılmalı

Bakan Tekin'in açıklamalarından satır başları şöyle; İbrahim öğretmenimize Allah'tan rahmet kederli ailesine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Meslektaşlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırılara karşı mücadele etmeye kararlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız sürecin sonuna kadar takibi konusunda bizi talimatlandırdı.

Bir eğitimci, bir baba ve bir vatandaş olarak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin güvenli bir şekilde eğitim görmeleri için her şeyi yapmakta kararlıyız. Öğretmenlerimizi asla ezdirmeyeceğimizi buradan bir kez daha tüm Türkiye ile paylaşıyoruz.

Eğitimde şiddetin kökünü kazıma çabamızın ne kadar hayati olduğunu gösterdi. Meslektaşlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırıların son bulması için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Öğretmenlerimizi asla kimseye ezdirmeyeceğimizi tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Öğretmenllik Meslek Kanunu, AYM tarafından iptal edildkten sonra Bakanlığımız kanun ile ilgili yeni bir süreç başlattı.

Hazırladığımız taslak metin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek.

Öngörülen cezalar yüzde 50 oranında artırılmalı. Bu fiilleri işleyenleri tutuksuz yargılanmamaları konusunda talep ettik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.