Hava Durumu

Emekli Tahsis No’ya Göre Maaş Ödeme Takvimi Açıklandı!

SGK’dan emekliye son dakika açıklaması geldi. Emekli tahsis noya göre maaş ödeme takvimi netleşti. SGK ödeme günlerini tek tek duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Emekli Tahsis No’ya Göre Maaş Ödeme Takvimi Açıklandı!

Emekli maaşı alan milyonlarca kişi için son dakika gelişmesi var. Maaş ödeme tarihleri açıklandı. Bayramın ikinci üçüncü ve dördüncü günü maaş alacak emekliler dikkat. SGK detaylı takvimi yayınladı. Peki emekli maaşları ne zaman yatacak? SSK ve Bağ-kur emekli maaşları bayram öncesine çekildi mi? Son dakika emekli maaş zammı gelişmeleri ve detaylar haberimizde…

Türkiye’de milyonlarca emekli vatandaş Kurban Bayramı öncesinde erken maaş almayı hedefliyordu. Ancak emekliler beklediği haberi bir türlü alamadı. Emekli maaşlarının öne çekilmesi ile ilgili karar çıkmaz SGK Haziran 2024 maaş ödeme takvimini duyurdu. Peki SSK ve Bağkur emeklisi maaşları erken yatacak mı? Emekli maaşı ödeme takvimi öne çekildi mi? İşte SGK’dan son dakika maaş ödeme takvimi açıklaması…

SGK HAZİRAN 2024 EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ YAYINLANDI

Sosyal güvenlik kurumu tarafından Haziran 2024 emekli maaşı ödeme takvimi yayınlandı. Emekliler, bu takvime göre maaşlarını alacak. Ancak milyonlarca emekli vatandaş kurban bayramı öncesi erken ödeme alma hayaliyle yaşıyordu. Ne yazıkki erken ödemeyle ilgili karar çıkmadı. Sosyal güvenlik kurumundan yapılan açıklamaya göre maaş ödemeleri Geçtiğimiz ay olduğu gibi aynı takvimde ilerleyecek. Yani emekli maaşları, SGK’nın belirlediği takvim doğrultusunda 17 28 Haziran tarihleri arasında yatacak.

MAAŞ ÖDEME GÜNÜ BAYRAMA DENK GELENLER NE ZAMAN MAAŞ ALACAK?

Ancak 17 Haziran Kurban Bayramı’nı denk geliyor. Bu sebeple de 17 18 19 Haziran’da maaş alan emekliler ne zaman maaş alacağını merak ediyor. SGK’dan yapılan açıklamaya göre bayrama denk gelen tarihlerde ödemeler hesaplara yatmaya devam edecek. Emekli tahsis numarası sonuna göre yapılan ödemeler tahsis numarası sonu dokuz olanlara 17’sinde, yedi olanlara 18’inde, dört olanlara 19’unda ödenecek. Yani emekliler bayramda maaşlarını alma şansına sahip olacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ SÜRÜYOR

Diğer yandan emekli bayram ikramiyesi ödemeleri de devam ediyor. Bu yıl SSK Bağ-kur ve memur emeklisine farklı tarihlerde bayram ikramiyesi ödemesi yapılacağı belirtilmişti. Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, memur emeklisi ve Bağ-kur emeklisi için ödendi. SSK emeklisi için ödemelerde bugün başladı. SSK emeklilerine bayram ikramiyesi ödemeleri 12-13-14 Haziran‘da yapılacak ve tamamlanacak. Böylece bayram ikramiyesi hem emeklilere hem de dul ve yetim aylığı alanlara kurban bayramı öncesinde yatmış olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.