Hava Durumu

İsrail Savunma Bakanı: Operasyona hazırız

İsrail, Gazze Şeridi'ne 213 gündür düzenlediği saldırılara devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Gazze'de 'güçlü bir operasyon' için hazır olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İsrail Savunma Bakanı: Operasyona hazırız

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği ağır saldırılara devam ediyor.

İsrail Savunma Bakanı Gallant, yaptığı açıklamada "İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tüm Gazze'de ve özellikle Refah bölgesinde güçlü bir operasyona hazırdır, emir çok yakında gelecektir. Hamas kaçırılanları geri verme planını reddediyor. Bunun sahadaki sonuçları net olacaktır" dedi.

IDF'ten yapılan açıklamada, Hamas'a ait olduğu ifade edilen komuta ve kontrol merkezinin vurulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Gazze'nin merkezinde UNRWA'ya ait bir binada bulunan Hamas komuta ve kontrol merkezi İsrail Hava Kuvvetleri (IAF) savaş uçakları tarafından tam isabetle vuruldu." ifadeleri yer aldı.

Bu bölge IDF birliklerine ve insani yardım dağıtım çalışmalarına yönelik çok sayıda saldırı için bir hazırlık alanı ve Hamas için bir silah tedarik tesisi olarak hizmet verildiği belirtilen açıklamada, "Hamas, komuta ve kontrol pozisyonunu kasıtlı olarak bu bölgeye yerleştirerek buraya sığınan Gazzeli sivilleri tehlikeye atmıştır" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.