Hava Durumu

İsrail askerlerinden Müslümanları kızdıran hareket

İsrail askerlerinin, Gazze'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafında bir camiyi tahrip ettikleri ve mutfak olarak kullandıkları 'alçak' görüntüler ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 22:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
İsrail askerlerinden Müslümanları kızdıran hareket

İsrail ordusunun, Refah'ta kontrolü sağladığı günlerde çekilen bir video sosyal medyaya yansıdı. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 251 gündür devam ederken, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde bulunan bir camiyi mutfak olarak kullandıkları ortaya çıktı.

MUTFAĞA ÇEVİRDİLER

İsrail askerleri, Mısır topraklarından yaklaşık 280 metre uzaklıktaki Refah Geçidi Camii’ni işgal ederek camiyi mutfağa çevirdi. Sosyal medyada İsrail askerleri tarafından paylaşılan görüntülerde, caminin içerisinin askerler tarafından tahrip edildiği görüldü.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, 7 Mayıs sabahı da Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

Öte yandan yüzlerce İsrailli gösterici, Gazze Şeridi'nde tutuklu bulunan esirlerin serbest bırakılması talebiyle gösteri yaptı. Her hafta düzenlenen merkezi gösteriye katılan on binlerce İsrailli, burada Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması için takas anlaşmasının derhal yapılması talebinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.