Hava Durumu

Bursa’yı sağanak yağmur vurdu, Başkan Bozbey İstanbul'da CHP'lilerle buluştu

Bursa’da gün içinde yağan 2 saatlik yağmur kenti adeta felç etti. Metro istasyonları kapatıldı. 500'den fazla su baskını ihbarı yapıldı. Nilüfer Çayı'nda bir kişinin cansız bedeni bulundu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İstanbul'da CHP'li Belediye Başkanlarıyla toplantı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa’yı sağanak yağmur vurdu, Başkan Bozbey İstanbul'da CHP'lilerle buluştu

Bursa’da yağan sağanak yağmur, mega kenti adeta felç etti. Gün içinde 2 saat aralıksız yağan yağmur sebebiyle metrekareye 40 kilogramın üzerinde yağış düştü. Yağan yağmurdan Bursaray istasyonlarını sel bastı. Metro seferleri 2 saat boyunca yapılamadı. Bursalılar metro istasyonlarında mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar tepki göstererek yolları kapadı. CHP’li Bursa  Büyükşehir Belediyesi, meteorolojinin uyarısına rağmen yağmur öncesinde herhangi bir hazırlık yapmadığı ortaya çıktı. Vatandaşlar isyan ederken, belediyeye 500’den fazla su baskını ihbarı yapıldı.

Nilüfer Çayı üzerinden bir araç sular altında kalırken, bir kişinin de cansız bedeni bulundu. Teleferik Mahallesi’nde yağan yağmur sebebiyle tepelerden kayalar sularla birlikte mahallenin ortasına kadar sürüklendi. Onlarca araç ciddi hasarlar görürken vatandaşlar da evlerine su basmaması için kendince önlem almaya başladı.

“İHBARLARA ULAŞMAKTA GÜÇLÜ ÇEKİYORUZ”

Bursa'da sağanak yağmur şehri felç ettiği dakikalarda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İstanbul'da düzenlenen CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısına katıldı.  Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Öğleden sonra saat 15.00 civarında oluşan olumsuz hava şartları neticesinde şehrimize özellikle Acemler merkez olmak üzere; Dikkaldırım ve civarı, Hürriyet ve civarı, Odunluk, Sırameşeler ve Konak mahallelerimize 30 dakika gibi kısa bir sürede metrekare başına 41 kg yağış düşmüştür. Yağış düşen şehir merkezi civarında şu ana kadar çağırı merkezimize gelen 525 ihbardan 400’üne müdahale edilmiş olup, çalışmalarımız tüm ekiplerimizle acil bir şekilde devam etmektedir. Oluşan trafik yoğunluğundan dolayı ekiplerimiz ihbarlara ulaşmakta güçlük çekmektedir. Acil bir durum olmadığı sürece trafiğe çıkılmamasını ve vatandaşlarımızdan ekiplerimize yardımcı olmalarını rica ederiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.