Hava Durumu

Bursa Valiliği'nden Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı

Bursa Valiliği, Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Bursa Valisi Demirtaş, "Asayiş olaylarında bir önceki yılın aynı dönemine göre 'lük azalma yaşanmış olup, suçları aydınlatma oranı %82'den %95'e taşınmıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa Valiliği'nden Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı

Bursa Valiliği, Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıya, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa İl Emniyet Genel Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Binbaşı Erdal Kırekerve Jandarma Genel Müdürü Tümgeneral Tekin Aktemur katıldı. 

Vali Demirtaş'ın toplantıdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Kıymetli Bursalı hemşehirilerim sözlerime başlamadan önce sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Bursamızda Nisan, Mayıs aylarında huzur ve asayişin tesisi için yürütmüş olduğumu çalışmalarımızı değerlendirdiğimiz Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. 

Kıymetli hemşehirilerim, güvenlik birimlerimizce yürütülen çalışmalar neticesinde 2024 yılında Nisan-Mayıs ayları geçen yılla kıysalandığında olay sayılarında gözle görülür bir düşüş olduğunu ve aydınlatma oranlarımızında yükseldiğini belirtmek istiyorum.

ASAYİŞ OLAYLARINDA AZALMA

Asayiş olaylarında bir önceki yılın aynı dönemine göre 'lük azalma yaşanmış olup, suçları aydınlatma oranı %82'den %95'e taşınmıştır. 

Meydana gelen 19 bin 790 asayiş olayında 15 bin 145 şahıs yakalanmış olup, yakalanan şahıslardan 370'i çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır. 

Mal varlığına karşı işlenen suçlarda %60'lık bir azalma yaşanmış, aydınlatma oranı %53'ten, %80'e ulaşmıştır. 

19 BİN 286 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Saygıdeğer Bursalı hemeşehirilerim, göreve geldiğimiz günden itibaren ilimiz genelinde aranan şahıslara yönelik yapılan operasyonlarımız ve gerçekleştirdiğimiz uygulamalar neticesinde çeşitli suçlardan aranan toplam 19 bin 286 şahıs yakalanmıştır. Bu şahısların 600'ü 10 yada üzeri, 1.209'u 5-10 yıl arası, 6 bin 922'si ise 0-5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıslardır. 

Saygıder Bursalı hemeşehirilerim, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla güvenlik birimlerimizle birlikte kaçakçılık ve organize suç örgütleriyle etkib bir şekilde mücadele ediyoruz. BU şehirde eşkiyaların nefesini kesinceye kadar da mücadelemize devam edeceğiz. 

Son iki ayda elimize geçen 303 kaçakçılık olayında güvenlik birimlerimizin çalışmaları sonucunda 473 şahıs yakalanmış olup, 98 şahıs tutuklanmıştır. Nisan-Mayıs aylarında kaçakçılık suçalrıyla mücadeleye yönelik yapılan 10 planlı operasyon neticesinde 80 şahıs hakkında işlem yapılmış, bu şahısların 49'u tutuklanmıştır. 

2 AYDA 1.750 NARKOTİK OLAYI GERÇEKLEŞTİ

Saygıdeğer Bursalı hemşehirilerim, özellikle çocuk ve gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle azim ve karalılıkla mücadele ediyoruz. Son 2 ayda narkotik suç olaylarını incelediğimizde 1.750 narkotik olayının gerçekleştiğini görüyoruz. 

Bu olaylarda 1.997 şahıs yakalanmış olup, 253 şahıs tutuklanmıştır. 5 planlı operasyon neticesinde ise 176 şahıs hakkında işlem yapılmış, bu şahıslardan 115'i tutuklanmıştır. 

Adalete teslim edilen şahıslarla birlikte çok sayıda uyuşturucu maddeyi ele geçirerek sokaklarımızdan temziledik ve temzilemeye devam edeceğiz. 

KURBAN BAYRAMI İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Saygıdeğer Bursalı hemşehirilerim, Kurban Bayramı'nda siz değerli vatandaşlarımızın huzur ve güven dolu bir ortamda bayram tatili geçirmenizi sağlamak amacıyla da gerekli güvenlik tedbirlerini almış bulunmaktayız. 

İlimize 15-23 Haziran tarihleri arasında, Kurban Bayramı dolayısıyla toplamda 29 bin 242 personelimiz görevinin başında olacaktır. Bu vesileyle şimdiden Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Şehirimizde huzurun sağlanmasında gece gündüz demeden çalışan büyük emek harcayan kaymakamlarımıza, emmiyet müdürümüze, jandarma komutanımıza, sahil güvenlik komutanımıza ve tüm kolluk görevlilerimize duyarlılıkları ve katkıları için saygıdeğer Bursalı hemşehirilerime saygılarımı sunuyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.