Hava Durumu

Bursa'da Mudanya Üniversitesi ilk eğitim yılına hazır

Bursa'nın tek vakıf üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi, ilk eğitim yılına hazır.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2022 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2022 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da Mudanya Üniversitesi ilk eğitim yılına hazır

Mudanya Üniversitesi tanıtımı amacıyla Mudanya Çağrışan'da yer alan üniversite kampüsünün konferans salonunda basın açıklaması gerçekleştirildi.

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyaseddin Bingöl konuşmasında, "Çocukluğum tarım işçiliğinde geçti. Daha sonra eğitim sektörüne giriş yaptık. Dershanecilik zamanımızda 23 bin öğrenciye ulaştık. 2004 yılında üniversite açacağız dedik. Bu serüven 18 yıl önce başladı. Nilüfer'deki bir binamızı üniversite yapmayı düşündük. Teknik anlamda yetersiz bulduğum için vazgeçtim. 2007 yılına geldiğimizde bu içinde bulunduğumuz arsayı bulduk. Dershanecilikte büyük başarı elde ettik. Bursa'ya 2 adet vakıf üniversitesi gerektiğini hep ifade ettim. Neticede bugün Bursa'nın 3'ncü üniversitesi kuruldu. Kısa sürede açılan bir bölümümüzde tercihlerde ilk sırada yer aldık. Açılan toplam 7 bölümde ise ilk 7'ye girdik. Ben Bursa'da çok kazandım. Bu son projem. Kazandığımı Bursa'ya vakfediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bingöl, "2022 YKS sonuçlarına göre; lisans ve ön lisans bölümlerinde yüzde 100 doluluk oranını yakaldık.  Endüstri Mühendisliği bölümü 19 vakıf üniversitesi arasında 4'ncü sıraya yerleştik. Psikolojide 46 üniversite arasından 5'nci sıraya, Fizyoterapi bölümünde ise ilk sıradayız. Sonuç olarak açtığımız 7 bölümde ilk sıralardayız. Tebrik ve takdirler peş peşe geliyor. Mudanya Üniversitesi'ne sahip çıkan Bursalılara teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bilim üreten ve özgün düşünen bireylerin yuvası olcaktır.

Üniversitemizi tercih eden 60 öğrenci Türkiye genelinden , 220 öğrenci Bursa'dan ve toplamının 221'i kız öğrenci. İletişim laboratuvarı kuran ilk üniversiteyiz. İletişim fakültesinin 2 bölümü için YÖK'e başvuru yaptık. Seneye  bu iki bölüm için müjdeyi vereceğiz. 16 profesör hocamız ile eğitime başlıyoruz. İnanıyorum ki; bu anlamda da ilk 5 içine girdik" diyerek konuşmasına son verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.