Hava Durumu

Bursa'da bir firma hakkında flaş iflas kararı!

Bursa İflas Müdürlüğü, Bursa'da faaliyet gösteren Mendi Plast Plastik Ve Kimyasal Hammadde, Metal Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti. adlı şirketi hakkında verilen iflasın kapatıldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da bir firma hakkında flaş iflas kararı!

Bursa'da faaliyet gösteren Mendi Plast Plastik Ve Kimyasal Hammadde, Metal Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti. adlı firma hakkındaki iflas kararı kaldırıldı.

İcra ve İflas Kanunu'nun 254. maddesi uyarınca tüm malları tasfiye edilen şirketin iflası kapatıldı.

İFLASIN KAPATILMASINA KARAR VERİLDİ

Bursa İflas Müdürlüğü tarafından alınan kararda, "Mendi Plast Plastik Ve Kimyasal Hammadde, Metal Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti. hakkında evvelce verilen iflas kararının; Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 05/12/2023 tarih ve 2023/1285 Es. ve 2023/1450 karar sayılı ilamı ile İİK.'nun 254. maddesi uyarınca iflasın kapatılmasına karar verilmiş bulunduğu İ.İ.K. 166. maddesi uyarınca tebliğ ve ilan olunur. (İc.İf.K. 166) Yönetmelik Örnek No : 32" ifadeleri yer aldı.

İFLASIN KAPANMASI NEDİR?

İcra ve İflas Kanunu madde 254'e göre, iflas edenin paraları alacaklılara dağıtıldıktan sonra idare iflasa hükmeden mahkemeye son bir rapor verir.

Mahkeme iflasın idaresinde hata ve noksan görürse icra mahkemesine bundan haber verir.

Mahkeme, tasfiyenin bittiğini anladıktan sonra kapanma kararı verir.

(Ek 4. fıkra: 02.03.2005 – 5311 S.K/Madde 15) İflasın kapanması hakkında verilen hükme karşı tebliğ tarihinden itibaren on gün içinde istinaf yoluna başvurulabilir. Bölge adliye mahkemesi kararına karşı tebliğ tarihinden itibaren on gün içinde temyiz yoluna başvurulabilir. İstinaf ve temyiz incelemeleri, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu hükümlerine göre yapılır.

İflas dairesi kapanmayı ilan eder.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.