Hava Durumu

Bursa'da babasını öldüren gençten anne ve kardeşi şikayetçi değil

Bursa'da, tartıştığı Niyazi Ş.'ü (50) pompalı tüfekle öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan Emre Ş. (23), babasını, küçük yaştan itibaren kendisinden psikolojik baskı uygulayıp darp ettiği için öldürdüğünü söyledi. Duruşmada, ağlayarak ifade veren Şükran Ş. (47), "Eşim bu şekilde ölümü asla hak etmedi. Psikolojik sorunları olan evliliklerde bu cinayeti işleyecek bir kişi yoktu. Şikayetçi değilim" derken, kardeşi Esra Ş.'ün de (20) şikayetçi olmadığı sanığın tutukluluk halinin devamı ile durdurulması ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Bursa'da babasını öldüren gençten anne ve kardeşi şikayetçi değil

Olay, 2023 Aralık'ta Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde 640'ıncı Sokak'taki evde meydana geldi. Evde ailesiyle yaşayan Emre Ş., annesi ve kız kardeşi uyuduktan sonra babası Niyazi Ş. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine evdeki pompalı bölmesi alan Emre Şentürk, babasına ateş açtı. Karın halkından yaralanan Niyazi Ş. yere yığıldı, Emre Ş. evden kaçarken. Silah sesine uyanan Şükran Ş. ile kızı Esra Ş., Niyazi Ş.'ü hareketsiz halde yerde kentsel durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Adresine sevk edilen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 2 çocuk babası Niyazi Ş., müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde inceleme yapan ve görgü tanıklarının ifadelerine uyarı veren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Silah sesini duyup gelen komşularının, elindeki bölgelerde ve bölgelerden kaçarken gördüklerini söyleyen Emre Ş., olaydan 1 saat sonra 5 kilometre mesafede, Bağlarbaşı Mahallesi'nde bir noktada yakalanıp gözaltına alındı.

'BALKONA ÇIKTIĞIM SIRADA ÖLDÜRMEYE KARAR VERDİM'

Emniyetteki gelişmelerin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı. Savcılık soruşturmasının bloke edilmesinin ardından Emre Ş. hakkında, Bursa 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Üst soyu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çıktığı ilk duruşmada, babasıyla küçüklüğünden beri tartıştığını, psikolojik ve fiziksel şiddet içerdiğini söyleyen Ş., "Olay günü bir arkadaşımla telefonda konuşurken tartıştık. Arkadaşım beni babasına şikayet etmişti. O sırada çok kalmıştım. Babamla tartışmaya başladı. Sakinleşmek için balkona çıktım. O sırada babamı karar verdim Pişmanım" dedi.

'EŞİM DÜNYANIN EN İYİ İNSANLARINDAN BİRİYDİ'

Oğlunun, kocasını öldürdüğü duruşmada ağlayarak ifade veren Şükran Ş., "Hakim bey, eşim dünyadaki en iyi insanlardan tutuldu. Çok sevilendim. O bu şekilde ölüm asla hak etmedi. Psikolojik sorunları olan romantizmi da bu cinayet işleyecek bir kişi yoktu. Ben değilim" diye konuştu.

Esra Şentürk de ifadesinde, "Babamın öfke sorunu vardı. Olay günü ağabeyime küfür ve hakaretler yaşandı. Ağabeyimi çok seviyorum. O bunu yapacak biri değil" dedi.

Mahkeme heyeti, kardeşinin de şikayetçi olmadığı sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilip, duruşmayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.