Hava Durumu

BTSO MESYEB’de AB Hibe Desteği Fırsatı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye’nin en geniş kapsamlı mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme kuruluşu BTSO MESYEB mesleklerin standartlarının güçlenmesi noktasında önemli çalışmalar yürütüyor. Merkezin sunduğu tekstil, maden ve elektrik-elektronik sektörüne yönelik mesleki yeterlilik belgesi alacak çalışanlar ayrıca Avrupa Birliği’nin hibe programlarından da destek alabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2022 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2022 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
BTSO MESYEB’de AB Hibe Desteği Fırsatı

Bursa iş dünyasına yönelik üretim, sanayi, istihdam ve ihracat odaklı projeleriyle Türkiye’ye rol model olan BTSO’nun Bursa’ya kazandırdığı BTSO MESYEB, 11 sektörde 104 meslek ile mesleki yeterlilik belgesi sınav ve belgelenrime hizmetine tüm hızı ile devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana 90 binden fazla çalışanı mesleki yeterlilik belgesi sahibi yapan MESYEB’in imkanlarından faydalananlar ayrıca AB tarafından sağlanan hibe desteklerinden de yararlanıyor.

AB DESTEĞİ FIRSATI

Merkezin sunduğu tekstil, maden ve elektrik-elektronik sektöründe belge almak isteyenler AB hibe desteğinden faydalanacak. 104 meslekte sınav belgelendirme hizmeti veren merkez, tekstil sektöründe 9,  maden sektöründe 1 ve elektrik – elektronik sektöründe 4 meslekte olmak üzere toplamda 14 ayrı meslekte AB hibe desteği fırsatı sunuyor. Destekten faydalanmak isteyen çalışan veya firmaların BTSO MESYEB’e bizzat başvurmaları gerekiyor. Başvurusu onaylanan kursiyerlerin sınav ücreti AB Hibe fonu tarafından karşılanıyor.

54 ŞEHİRDE KALİTELİ HİZMET

BTSO MESYEB şimdiye kadar tekstil, maden ve elektrik – elektronik sektörlerinde 11 bin çalışanı belgelendirdi. Merkez Kilis’ten Kahramanmaraş’a Ankara’dan İzmir’e kadar çok sayıda şehirde sınav ve belgelendirme hizmeti veriyor. BTSO MESYEB; 2016 yılından bugüne kadar asansör, elektrik-elektronik, enerji, inşaat, kaynak, kişisel hizmetler, lojistik, metal, otomotiv, kimya-plastik, tekstil ve maden sektöründe çalışanlara yönelik mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti verdi. Merkez son 6 yılda yaklaşık 90 bin çalışanı belgelendirdi.

BTSO MESYEB’in çalışmaları, hizmet verdiği alanlar ve AB Hibe desteğine ilişkin detaylı bilgilere btsomesyeb.com.tr internet sitesinden de ulaşılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.