Hava Durumu

Başkan Aktaş'tan dikkat çeken mesajlar!

Bursa'da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen organizasyonda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önemli açıklamalar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2023 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 21:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Başkan Aktaş'tan dikkat çeken mesajlar!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlenen organizasyonda basın mensuplarıyla biraraya geldi. Dikkat çeken değerlendirmeler yapan Başkan Aktaş, şunları dile getirdi:

"Projelerin arkasında büyük bir emek var. Halihazırda 550'nin üzerinde şantiyemiz var. Aksilik ve bir sürü prosedürler aşılıyor. Projelere başlamak ve bitirmek çok zor bir iştir. Bu yıl medya üzerinde 170 bin 767 haberde yer almışız. Geçen yıl bu rakam 93 bin civarındaydı. Ben biliyorum ki aramızda farklı dünya görüşlerinde olan, siyasi görüşlerde olan insanlar olabilir ve bu çok doğaldır. Gazeteciler günü hürmetine bunları söylemiyorum. Gazeteciliği bir tehdit aracı bir silah gibi kullanarak, tehdit etmek, yaralamak noktasında yer alanları asla kabul etmem mümkün değil. Eleştiri mutlaka olur, olması da gerekiyor. Sadece kendi işlerine geldiği için tehdit ve şantajla racon kesmeyi kabul etmem asla mümkün değildir. Herkes beni sevmek zorunda değil. Seçilirken bile yüzde 80- 90 oy oranı ile seçildik. Yüzde 100 oy oranı ile seçilen bir belediye başkanı yok zaten.

GAZETECİLİĞİ SİLAH GİBİ KULLANANLAR VAR

Bu şehirde hep beraber yaşıyoruz. Daha önce başka başkanlar vardı. Şimdi başkaları var. İsimler gerçekten çok önemli değil. Onlar gidecek ve yerine başkaları gelecektir. Biz Bursa'da yaşıyoruz. Bursa'nın her bir konusu bizim için kıymetli ve değerlidir. Biz her şeyi çok iyi yaptığımızı söylemiyoruz. Bursa bizim hayatımızı sürdürdüğümüz, ticaretimizi yaptığımız veya gazeteciliğini yaptığımız, çocuklarımızla yaşamaktan gurur duyduğumuz bir şehirdir.

Gecemizi gündüze katıyor, günde 4-5 saat uyuyorum. Ekip arkadaşlarımla motive olmuş bir şekilde nasıl işler yapabiliriz diye bakıyoruz. Hangi partiden olursa olsun, görüşü fark etmeksizin herkes Bursalıdır. İşini en iyi yapan hangi tarihte gelmiş olursa olsun iyi bir Bursalı olduğu görüşünü savunuyorum. 'Ben gazeteciyim' diyen, bir şeyleri haber vermeye çalışan herkes gazetecidir diye düşünüyorum. Gazeteciliği, gerçekten silah gibi şantaj olarak kullananlar var. Olmazsa olmaz konularmış gibi algıyla dezenformasyon yapmak, çok büyük haksızlıktır. O kişinin kendine, bizlere ve bu şehre haksızlıktır.


BURSA HAKKINI ALAMIYOR, CUMHURBAŞKANIMIZA...

Bursa'nın Ankara'da ağırlığı yok eleştirisini kesinlikle kabul etmiyorum. Genel Başkan Yardımcımız Efkan Ala olsun Hakan Çavuşoğlu olsun canla başla Bursa için çalışıyor. Bursa ekonomik anlamda da hak ettiğini alamıyor. Bir önceki aya göre belediyelerin kasasına daha fazla para girdi. Mağduriyetten bahsediyorlar da mağdur biziz Bursa olarak. Cumhurbaşkanımıza bu konuyu ilettik fakat Cumhurbaşkanımız bu konunun eskiden beri bu şekilde olduğunu ve şimdi değiştirmenin haksızlık olacağını söylediği için biz de susmayı tercih ettik."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.