TFF'den tarihi men cezası! 2 futbolcuya 16 maç...

Bilecik'te 3 kulübün Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na (AFDK) yaptıkları itiraz neticesinde Kurtaköyspor oyuncu ve teknik heyetine ceza yağdı. Tarihi cezada 2 futbolcuya 16 maç men cezası verildi.

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.lodoshaber.com

Bilecik 2. Amatör Lig B grubunda mücadele eden Güneşspor, Karaköyspor ve Bozüyük 4 Eylülspor takımı yöneticileri ligde mücadele ettikleri Kurtköyspor'un kendi müsabakalarından başkasının lisansı ile futbolcu oynattıkları gerekçesiyle TFF'ye bağlı AFDK'ya şikayet ettiler.

Yapılan şikayet sonrasında Güneşspor-Kurtköyspor müsabakasında Futbol Müsabakalar Talimatının 22/G-23/1-3 maddeleri yoluyla Futbol Disiplin Talimatının 47/3 maddesi gereği Kurtköyspor'un 4-0 hükmen mağlubiyetine ve mevcut puanından 3 puanın silinmesine karar verildi.

Ayrıca, takım yöneticisi Yener Uzun'a futbolcunun lisansı ile başka bir futbol oynatmaktan Futbol Disiplin Talimatının 47/1-B-C maddesi uyarınca 2 ay hak mahrumiyeti cezası verildi.

Ayrıca bu müsabakada lisansı Vitrapsor'da bulunan Güneşspor-Kurtköyspor müsabakasında başkasının lisansı ile oynayan Poyraz Eserkaya Futbol Disiplin Talimatının 47/1-A maddesi uyarınca 8 resmi müsabakadan men cezası aldı.