YENİ Parti'den açıklama geldi! “Şu anda yeni parti’yle bir ilişkisi bulunmamaktadır”

Mustafa Sarıgül, hakkındaki kara para aklama ve cinsel saldırı iddiaları nedeniyle Yeni Parti üyeliğini askıya aldı. Soruşturma kapsamında eski eşi ve oğulları dahil birçok kişi tutuklanırken, Sarıgül iddiaları reddederek şantaj yapıldığını savundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2026 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2026 15:24
https://www.lodoshaber.com

Mustafa Sarıgül’ün, hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar Yeni Parti üyeliğinin askıya alınmasını istemesi üzerine parti yönetimi talebe saygı duydu. Parti Sözcüsü Zeynel Emre, “Ama açıkladığı üzere şu anda Yeni Parti’yle bir ilişkisi bulunmamaktadır” dedi.

Sarıgül, hakkındaki iddiaları reddederek, “Soruşturmaya konu olan iddialar asılsızdır” açıklamasında bulundu. Dosyadaki bilgilerin sızdırıldığını ve kişilik haklarının ihlal edildiğini savunan Sarıgül, sorumlular hakkında yasal yollara başvuracağını bildirdi.

Soruşturmada dikkat çeken iddialar

Soruşturma kapsamında Sarıgül’ün eski korumasına ait olduğu öne sürülen savcılık ifadesi basına yansıdı. İfadede, Sarıgül’ün 2021’den itibaren cinsel saldırıda bulunduğu, 2024 yılında ise susması karşılığında belge imzalatılıp para ödendiği iddia edildi. Sarıgül bu iddiaları kabul etmiyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma, iki Alman vatandaşının 16 Ekim’de yaptığı şikâyet üzerine başlatıldı. Şikâyetçiler; kara para aklama, 100 milyon euronun yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılması ve 1 milyar euroluk fon vaadiyle ilgili iddialarda bulundu.

Eski eşi ve iki oğlu tutuklandı

Soruşturma kapsamında Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil, oğulları Ömer ve Emir Sarıgül ile gazeteci Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli tutuklandı. İkinci dalgada da üç şüpheli tutuklanırken, bunlar arasında Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sofu Altınbaş’ın da bulunduğu bildirildi.

Milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki iddiaların ayrı değerlendirme için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği belirtildi. Sarıgül hakkında gözaltı kararı bulunmadığı aktarıldı.

Sarıgül, şikâyetçilerin sunduğu belgelerin sahte olduğunu ve kendisine şantaj yapıldığını savunurken, gazeteci Murat Ağırel de suçlamaları reddetti. Soruşturma sürüyor.