Uşak Belediyesi'ne rüşvet operasyonu: Başkan dahil 11 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında Uşak, Kocaeli ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın da bulunduğu 11 şüpheli, kişi ve şirketlerden rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındı

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2026 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2026 08:31
https://www.lodoshaber.com

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, rüşvet ve haksız kazanç iddiaları üzerine kapsamlı bir çalışma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen derinlemesine soruşturmanın bir numaralı hedefinde ise Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım yer aldı.

Yalım'ın, belediyedeki yetkilerini kullanarak çeşitli kişi ve firmalardan maddi çıkar (rüşvet) sağladığı iddiaları üzerine düğmeye basıldı.

11 gözaltı

Soruşturmanın tamamlanmasıyla birlikte harekete geçen Mali Şube ekipleri; Uşak, Kocaeli ve Ankara illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı şafak baskınları düzenledi.

Gerçekleştirilen kritik operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan ve aralarında Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın da yer aldığı toplam 11 kişi kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından ifade işlemleri ve adli sürecin başlatılması amacıyla İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Gazete Oksijen