Erdoğan Edirne'den CHP'ye çarpıcı ifadelerle seslendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne'deki Selimiye Camii açılışında CHP'yi eleştirerek partiyi 'dövüş kulübüne' benzetti. Sokak çağrılarına tepki gösteren Erdoğan, bu durumu siyasetle bağdaştırmadığını ve buna müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2026 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2026 16:14

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’de Selimiye Camii Şerifi’nin restorasyon sonrası yeniden ibadete açılışı ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada CHP’yi sert sözlerle eleştirdi.

Partide yaşanan tartışmalara dikkat çeken Erdoğan, “CHP adeta bir dövüş kulübüne dönmüş durumda” dedi. Sokak çağrılarına da tepki gösteren Erdoğan, “Birileri ayaklanmadan bahsediyor. Ne zamandan beri sokakları karıştırmak siyaset oldu? Siz milletvekili misiniz yoksa militan mı?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin iç ve dış politikada kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, muhalefetin iç çekişmeleriyle vakit kaybedemeyeceklerini söyledi. Bölgesel güvenlik risklerine, terörle mücadeleye ve “eser siyaseti” anlayışına vurgu yapan Erdoğan, CHP'deki tartışmaları eleştirerek “Siyasi parti değil, sanki dövüş kulübü” ifadelerini kullandı.

Sokak çağrılarına da tepki gösteren Erdoğan, “Biz buna AK Parti olarak müsaade etmeyiz” dedi.