
CHP kulislerinde, parti içindeki yönetim tartışmalarına ilişkin yeni iddialar gündeme geldi. Ankara'da konuşulan kulis bilgilerine göre, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, mevcut Genel Başkan Özgür Özel'in yerine Faik Öztrak'ı TBMM Grup Başkanı olarak görevlendirebileceği öne sürülüyor.
Söz konusu iddia, parti içinde uzun süredir devam eden yönetim tartışmaları ve "çift başlılık" tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Kulislerde konuşulan senaryolara göre, böyle bir değişikliğin gerçekleşmesi halinde grup yönetiminin doğrudan Kılıçdaroğlu'nun etkisine girebileceği değerlendiriliyor.
Öte yandan tv100 yayınında konuşan gazeteci Barış Yarkadaş da CHP Grup Başkanvekilliği için bazı isimlerin değerlendirilebileceğini öne sürdü. İddialara göre Iğdır Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kars Milletvekili İnan Akgün Alp ve Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in isimleri de çeşitli senaryolarda öne çıkıyor.
Parti içinde gözler bugün yapılacak Parti Meclisi toplantısına çevrilmiş durumda. Toplantıda ihraç kararlarının yansımaları, olağanüstü kurultay talepleri ve izlenecek yol haritasının ele alınması bekleniyor. Ayrıca Özgür Özel'e yakın isimlerin kurultay için topladığı imzalar ve parti yönetiminin bundan sonraki süreçte atacağı adımların da gündemin önemli başlıkları arasında yer aldığı belirtiliyor.
Kulislerde konuşulan bir diğer senaryoya göre, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gönderilecek olası resmi yazıların TBMM Başkanı tarafından işleme alınması halinde Meclis grubunda önemli değişiklikler yaşanabileceği ifade ediliyor.
Bununla birlikte, kamuoyuna yansıyan bilgiler şu aşamada kulis iddiaları niteliğinde olup söz konusu görevlendirmeye ilişkin resmi bir açıklama veya doğrulanmış bir karar bulunmuyor. CHP'de devam eden hukuki süreç ve olası kurultay tartışmalarının önümüzdeki günlerde siyasi gündemin en önemli başlıklarından biri olmaya devam etmesi bekleniyor.