
CHP’de “mutlak butlan” kararı sonrası tırmanan yönetim tartışmaları, TBMM’de yapılması planlanan grup toplantısı üzerinden yeni bir krize dönüştü.
İddiaya göre, genel başkanlık makamına yeniden geçtiği belirtilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki yapı, Özgür Özel’in bugün gerçekleştirmeyi planladığı CHP Grup Toplantısı için Meclis Başkanlığı’na “grup toplantısı talebi bulunmadığı” yönünde bildirimde bulundu.
Bu gelişmenin ardından Kılıçdaroğlu kanadının, toplantının yapılmaması ve grup salonunun tahsis edilmemesi için ayrıca resmi girişimlerde bulunacağı öne sürüldü.
TBMM yönetiminin konuya ilişkin nasıl bir karar vereceği merak edilirken, yaşanan süreç CHP içinde yetki ve meşruiyet tartışmalarını daha da derinleştirdi.