Ahmet Hakan yazdı... "Bakalım Arınç gerekeni yapacak mı?"

Ahmet Hakan, Bülent Arınç'ın açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isim vermeden Arınç'ın sözlerine yönelik eleştirilerini Hürriyet'teki köşesinde değerlendirdi. İşte o yazı..

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.lodoshaber.com

Bülent Arınç için şunları yazdım önceki gün: - Bütün kesimler nezdinde yıpranmış bir isimdir. - Uzun zamandır sözünün etkisi azalmıştır. - Zannettiği gibi "yukarıda" bir konumda değildir. - İnandırıcılığı çok ağır hasar almıştır. *

Diyeceksiniz ki: * E ama Arınç'ın sözleri, bayağı bir gündem oldu. Buna ne diyeceksin? * Şöyle diyeceğim: * Gündem oldu çünkü Arınç, Cumhurbaşkanı adına konuşuyormuş gibi bir hava içindeydi.

* Peki Bülent Arınç'ın gündeme oturan açıklamaları arasında altına imza atılacak türden şeyler yok muydu? Tabii ki vardı. Hukuki alanda yapılması gereken reformlara dikkat çekmişti. Ben de zaten o sözlerini desteklemiştim. * Ama Arınç bu! Durması gereken yerde durmadı ki! * - Bütün kesimler nezdinde yıpranmış bir isimdir. - Uzun zamandır sözünün etkisi azalmıştır. - Zannettiği gibi "yukarıda" bir konumda değildir. - İnandırıcılığı çok ağır hasar almıştır. * Diyeceksiniz ki: * E ama Arınç'ın sözleri, bayağı bir gündem oldu. Buna ne diyeceksin? * Şöyle diyeceğim: * Gündem oldu çünkü Arınç, Cumhurbaşkanı adına konuşuyormuş gibi bir hava içindeydi. Bülent Arınç yüzünden reformlar baltalanmasın * Peki Bülent Arınç'ın gündeme oturan açıklamaları arasında altına imza atılacak türden şeyler yok muydu? Tabii ki vardı. Hukuki alanda yapılması gereken reformlara dikkat çekmişti. Ben de zaten o sözlerini desteklemiştim. * Ama Arınç bu! Durması gereken yerde durmadı ki! * Tuttu Selahattin Demirtaş'ın kitabını övdü... Kürt sorununun bütün izlerini o kitapta gördüğünü söyledi... Övgüler yağdırdı... Aşırı yorumlar yaptı... Cumhurbaşkanı'nın arkasında olduğu izlenimi vermeye çalıştı... * Tabii ne oldu? Özellikle Demirtaş konusunda aşırı duyarlılık taşıyanlar, acayip provoke oldular. Tepki üstüne tepki geldi. *

Tabii bu arada herkes şu soruların peşine düştü: * Bülent Arınç kim adına konuşuyor? Arkasında Cumhurbaşkanı mı var? Onun adına mı konuşuyor? Reform bağlamında bu tür konuşmalar yapma görevi Arınç'a mı verildi? * Cumhurbaşkanı Erdoğan, işte bu soruların cumhur ittifakı açısından doğurduğu ve doğurabileceği "fitne"yi gördü. Dün yaptığı çok sert açıklamada... Bülent Arınç'ı hedef almasının arkasında yatan temel neden buydu. * Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü açıklamalarıyla Bülent Arınç'la yolunu resmen ve alenen ayırmış oldu. İsim vermedi ama sözleri adrese teslimdi.

* Bakalım Bülent Arınç, kendisiyle yolların resmen ve alenen ayrıldığını kabullenip gereğini yapacak mı? Yoksa hiçbir şey olmamış gibi mi yapacak? * Benim açımdan ise durum şu: * Bülent Arınç falan umurumda bile değil. Beni ilgilendiren tek bir husus var. Bülent Arınç'ın lüzumsuzluğu yüzünden içine girilmek istenen reform yolundan dönülmesin istiyorum ben. O yolda kararlılıkla adımlar atılmasını bekliyorum.