Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler ve Çaylar Neler?

Öksürüğünüzü geçirmek İçin evde yapabileceğiniz çaylar ve karışımları merak ediyorsanız, bu yazı tam size göre.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 01:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 01:08
https://www.lodoshaber.com

Eğer öksürüğünüzü hemen geçirmek istiyorsanız size çok güzel önerilerimiz olacak. 

Kuru öksürükleri en hızlı kesen çözüm bol sıvı tüketimidir.Bir diğer önemli yöntem de pastillerdir. Pastil kullanımı da boğazları rahatlatır ve öksürüğü keser.

Öksürükten kurtulabilmek için sıcak bitki çayları tüketebilir, bal yiyebilirsiniz. Çünkü bal, boğaz çevresindeki tahrişi ve öksürüğünüzü azaltır.

Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler ve Çaylar Neler?

Öksürüğünüz bir türlü geçmiyorsa ve doğal çözüm yolları arıyorsanız, kronik hale gelen öksürükler için en iyi çözümler bitki çayları ve karışımlardır. Eğer doğru bitkileri doğru şekilde tüketirseniz rahatlıkla öksürüğünüzden kurtulabilirsiniz. Öksürüğe iyi gelen bitkileri şu şekilde sıralayabiliriz:

Ayva yaprağı: Bu bitki çok eski yıllardan beri kullanılır. Soğuk algınlığı ve öksürük tedavilerinde ilk başvurulan bitkidir. Taze ya da kuru olarak kullanabileceğiniz ayva yaprağının çayını da tüketebilirsiniz. Boğaz yolu enfeksiyonlarına karşı oldukça iyidir.

Zencefil: Toz halinde satılan bu bitki de öksürük tedavisinde kullanılıyor. Bitki çaylarının içerisine veya ılık bir suya bir tutam eklemeniz yeterlidir.

Ihlamur: Eğer isterseniz ıhlamuru taze olarak tüketebilirsiniz. Çok fazla kullanmanıza gerek yoktur. Günde üç kere tükettiğinizde öksürüğünüzü kesecektir. İsterseniz ıhlamur çayını da tercih edebilirsiniz. Sıcak bitki çayları her zaman öksürüğe iyi gelir.

Şimdi de öksürüğe iyi gelen bitki çaylarına bir bakalım:

Hibiskus çayı: Hibiskus genel olarak şeker hastalığının tedavisinde kullanılır fakat öksürüğü geçirmek için de başvurabileceğiniz bir yöntemdir. Bir kış çayı olarak tüketilen bitki, çok fazla hastalığın geçmesine yardımcı olur. Ayrıca içerisinde yüksek miktarda C vitamini de barınıdırır.

Ekinezya Çayı: Belki daha önce duymamış olabilirsiniz. Ama ekinezya çayı da son derece faydalı ve öksürüğü kesen bir bitki çayıdır. Soğuk algınlıklarına karşı vücudunuzun direncini artırır.

Karabaş Otu Çayı: Bir diğer öneri ise karabaş otu çayıdır. Bu bitki çayı da öksürüğü en kısa sürede geçirir. Lavanta ailesinden gelen karabaş otu, boğazdaki tatsız hissi ferahlama hissine dönüştürür.

Öksürüğünüzü Geçirmek İçin Evde Yapabileceğiniz Karışımlar

İlk önerimiz ılık su ve bal karışımıdır. Suyu ılıttıktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı kadar bal atın ve karıştırın. Bal zaten öksürüğünüzü azaltacaktır. İsterseniz balı sütün içerisine de ekleyerek tüketebilirsiniz.

Limon, karabiber ve tuzu karıştırın. Limonu ikiye bölün ve üzerine karabiber ile tuz ekleyin. Bu şekilde limonu tüketmeye çalışın. Günde iki kere yapsanız bile öksürüğünüzün azaldığını fark edeceksiniz.

Öte yandan, zencefilli tarçınlı çayı deneyebilirsiniz. 3 halka zencefile, çubuk tarçına, karanfile, limona ve bala ihtiyacınız olacak. Bal dışındaki malzemeleri suya atın ve karıştırın. Ardından balı ekleyin ve çok soğumadan tüketin.