Vatandaşa yarış atı yediren firmayla ilgili yeni skandal!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin aşevinde üretilen yemekte at eti tespit edilmesine ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Yarış atı çipinin kavurmadan çıkmasıyla patlak veren skandalla ilgili yapılan incelemelerde, belediyeye et tedarik eden Toros Gıda Sanayi Limited Şirketi'nin satış onay belgesinin (İşletme Onay Belgesi) bulunmadığı belirlenirken, firmaya idari para cezası uygulanarak et satışının durdurulduğu öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2026 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2026 17:01

Belediyenin aşevinde yemek yiyen bir vatandaşın yemeğinden yabancı cisim çıkmasıyla gündeme gelen olayın ardından başlatılan incelemelerde, Tarım ve Orman Bakanlığınca söz konusu cismin eski bir yarış atına ait mikroçip olduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında belediyeye et tedariki yapan firmanın Toros Gıda Sanayi Limited Şirketi olduğu belirlendi.

ŞİRKETİN BELGESİ BİLE YOKMUŞ

İncelemelerde, haftada 2 bin 500 kilo ve üzeri et satışı yapan firmalar için zorunlu olan 'satış onay belgesi'nin söz konusu firmada bulunmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle halen merkez Toroslar ilçesinde 3 noktada 'Toros Market' adıyla market işletmeciliği faaliyetini yürüten firmaya idari para cezası uygulanırken, et satışının da durdurulduğu bildirildi.

ÇİP İNGİLİZ ATINA AİTMİŞ

Vatandaşın başvurusu üzerine başlatılan çalışmada bulunan cismin eski bir yarış atına ait mikroçip olduğu belirlendi. Mikroçipin, daha önce Adana Hipodromunda koştuğu belirtilen 4 yaşındaki İngiliz yarış atı 'Smart Latch'e ait olduğu ileri sürüldü.