Soruşturma sonrası Rahmi Koç'tan özür mesjı

İzmir'deki Amerikan Hastanesi açılışında anlattığı fıkra nedeniyle tepki çeken Rahmi Koç hakkında, 'halkın bir kesimini aşağılama' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Koç, herhangi bir kimliği hedef almadığını belirterek özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2026 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2026 12:04

İzmir Balçova’da düzenlenen Amerikan Hastanesi açılışında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un anlattığı bir fıkra kamuoyunda tepkiye yol açtı. Sosyal medyada ve bazı siyasi çevrelerde, söz konusu esprinin etnik kimlik, kadın kimliği ve hasta mahremiyeti açısından rahatsız edici bulunduğu yönünde eleştiriler gündeme geldi.

Gelen tepkilerin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “halkın bir kesimini alenen aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Sürecin kamuoyunda yankı bulmasının ardından Rahmi Koç’un da konuya ilişkin özür açıklaması yaptığı belirtildi.

Rahmi Koç, yaptığı açıklamada sözlerinin herhangi bir kimliği hedef alma amacı taşımadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığım sözlerim için içtenlikle özür diliyorum. Üzüntümü samimiyetle paylaşmak isterim"