Paralı figüran davasıyla ilgili Timur Soykan ve Fatih Altaylı ifadeye çağrıldı!

CHP'nin Sarıyer'deki üye katılım törenine ücretli figüran getirildiği iddialarına yönelik başlatılan soruşturmada, gazeteciler Timur Soykan ve Fatih Altaylı bilgi almak üzere ifadeye çağrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2026 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2026 14:29
https://www.lodoshaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Sarıyer'de düzenlediği üye katılım törenine cast ajansları aracılığıyla ücretli figüran getirildiği yönündeki iddialara ilişkin başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında gazeteciler Timur Soykan ve Fatih Altaylı, bilgilerine başvurulmak üzere ifadeye çağrıldı.

İddiaya konu olan etkinlik, CHP'nin Sarıyer'deki Rauf Denktaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği ve parti yönetiminin katılımıyla düzenlenen üye katılım töreni oldu. Bazı haberlerde, törene katılan kalabalığın bir bölümünün cast ajansları aracılığıyla ücret karşılığında organizasyona getirildiği öne sürüldü.

Söz konusu iddiaların kamuoyunda tartışma yaratmasının ardından olay yargıya taşındı. Yapılan suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve iddiaların tüm yönleriyle incelenmesine karar verildi.

Soruşturma kapsamında savcılık, gazeteciler Timur Soykan ve Fatih Altaylı'yı, konuyla ilgili bilgi ve değerlendirmelerine başvurmak amacıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na ifadeye çağırdı.

Soruşturma sürerken, iddiaların doğruluğuna ilişkin henüz resmi makamlar tarafından kesinleşmiş bir tespit paylaşılmış değil. Başsavcılığın yürüttüğü inceleme kapsamında elde edilecek bulgular doğrultusunda sürecin şekillenmesi bekleniyor.