
Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Melih Gökçek’in oğlu ve gelininin Almanya’da 8,7 milyon avroluk bir AVM satın alma girişimine ilişkin “düğünde takılan altınlar” üzerinden yaptığı açıklamalara göndermede bulundu.
Özel, siyasette son dönemde gündeme gelen servet, mal varlığı ve büyük yatırımların finansmanı tartışmasına kendi hayatından örnekler vererek katıldı.
“Nikahta takılan altınları eczaneye harcadık”
Özel, evliliğinin ve meslek hayatının ilk dönemlerindeki maddi durumunu anlattı. Düğün yapmadıklarını belirten Özel, nikahta kendilerine takılan altınları bozdurduklarını söyledi.
Bu parayı bir yatırım ya da büyük bir mülk satın almak için değil, mesleki hayatının başlangıcında açtığı eczanenin masraflarını karşılamak için kullandığını ifade etti.
Özel, “Nikahta takılan altınları bozdurup eczanenin masraflarına harcadık, nikahtan hemen sonra eczane açmıştık” sözleriyle, altınların hayatındaki kullanım alanını anlattı.
“Kızımın doğumunda takılan altınlar çalındı”
Özel ayrıca kızının doğduğu dönemde yaşanan bir hırsızlık olayını gündeme getirdi. Kızının doğumunda aileye altın takıldığını belirten Özel, bu altınların daha sonra eve giren hırsız tarafından çalındığını söyledi.
Olayın kendileri açısından üzücü olduğunu ifade eden Özel, çalınan altınların çok yüksek bir miktar olmadığını da belirtti.
“Çalınmasa da zaten AVM alamazdık”
Özel’in açıklamasındaki en dikkat çekici bölüm ise Gökçek ailesine yönelik kinayeli göndermesi oldu.
Özel, kızının doğumunda takılan altınların çalınmaması halinde bile bu parayla büyük bir ticari yatırım yapamayacaklarını belirterek, “Çalınmasa da zaten AVM alamazdık” ifadelerini kullandı.
Bu sözleriyle Özel, milyonlarca avroluk bir AVM satın alımının yalnızca düğün veya doğumda takılan altınlarla açıklanmasının kamuoyunda sorgulanmasına dikkat çekti.
Tartışmanın odağında servet açıklaması var
Özel’in açıklamaları, siyasette kişilerin ve ailelerinin sahip olduğu servetin kaynağına ilişkin tartışmaların sürdüğü bir dönemde geldi. Özel, kendi yaşamından verdiği örneklerle altınların nasıl kullanıldığını anlatırken, Gökçek ailesinin Almanya’daki AVM girişimine ilişkin “altın” açıklamasını mizahi ve eleştirel bir dille değerlendirdi.
Özel’in özellikle “Çalınmasa da zaten AVM alamazdık” sözleri, açıklamanın en çok öne çıkan ve sosyal medyada tartışılması beklenen bölümü oldu.