
-Koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na destek yağıyor. Salgınla mücadelede tek yürek olunurken, kampanya kapsamında şu ana kadar toplanan miktar 1 milyar 60 milyon 728 bin liraya ulaştı.
"KORONA" YAZ 8119'A SMS AT, 10 TL'LİK DESTEĞİN OLSUN
Kampanyaya direk banka hesapları üzerinden bağış yapmanın yanı sıra SMS ile de destek olunabiliyor. SMS ile bağış yapmak isteyenler "Korona" yazıp 8119'a kısa mesaj atıp kampanyaya 10 TL'lik katkıda bulunabiliyor.
SMS İLE 29 MİLYON 926 BİN LİRA TOPLANDI
Kampanyaya SMS atarak destek olmak isteyenlerin sayısı şu an için 2 milyon 992 bin 669. SMS ile toplanan bağış miktarı ise 29 milyon milyon 926 bin 690 TL.
EN BÜYÜK DESTEK MERKEZ BANKASI'NDAN
Kampanyaya en büyük desteği yapan kurum ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası oldu. Merkez Bankası Milli Dayanışma Kampanyası'na 100 milyon liralık bağış yaptı. Merkez'i 62 milyon 300 bin liralık bağış ile Ziraat Finans Grubu takip etti.
Kampanyaya en büyük desteği yapan diğer kurumlar ise şöyle:
Halk Bankası: 56 milyon TL
VakıfBank: 50 milyon TL
Türk Telekom: 40 milyon TL
Eti Bakır: 24 milyon TL
TİSK Mikrocerrahi Vakfı: 20 milyon TL
Cihan Kamer: 13 milyon TL
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği: 10 milyon TL
MAPA İnşaat: 10 milyon TL
Altıntepe Madencilik: 10 milyon TL
Koza Altın İşletmeleri: 10 milyon TL
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu: 10 milyon TL
Şevket Sabancı: 10 milyon TL