
Türkiye’de Koç Grubu’na ait iki farklı işletme, aynı gün içinde silahlı saldırıların hedefi oldu. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, her iki noktada da maddi hasar meydana geldi.
İlk saldırı Diyarbakır’da, Otokoç araç bayisine gerçekleştirildi. Kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından açılan ateş sonucu iş yerinin dış cephesinde hasar oluştu. Olay yerine gelen polis ekipleri bölgede inceleme yaparken, saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Günün ikinci saldırısı ise İstanbul Esenyurt’ta yaşandı. Yapı Kredi Bankası şubesine motosikletli kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Sabah saatlerinde çalışanların iş yerine gelmesiyle birlikte camlardaki kurşun izleri fark edildi. Bunun üzerine şube geçici olarak hizmete kapatılırken, olay yeri inceleme ekipleri delil topladı.
Her iki olayda da polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alarak şüphelilerin kimliklerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
Saldırıların motivasyonuna ilişkin resmi makamlar tarafından yapılmış kesin bir açıklama bulunmazken, olayların farklı bölgelerde kısa süre içinde gerçekleşmesi dikkat çekti.