KKTC Başbakanı Üstel “Bu facia cezasız kalmayacak!”

KKTC Girne açıklarında Filo Jet gemisinin batmasıyla kaybolan 18 kişi için 15 gemi, 8 helikopter ve Türkiye'den SAT komandoları arama yürütüyor. Soruşturma kapsamında bazı liman yetkilileri görevden uzaklaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2026 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2026 17:31
https://www.lodoshaber.com

Girne’de deniz faciası: Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor

KKTC’nin Girne açıklarında meydana gelen deniz faciasının ardından kayıp 18 kişiyi arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. KKTC Başbakanı Ünal Üstel, çalışmaların gece gündüz sürdürüleceğini açıkladı.

15 gemi ve 8 helikopter görevde

Arama-kurtarma çalışmalarına 15 gemi, 8 helikopter ve insansız hava araçları katılıyor.

Polis ekipleri ise Girne’nin doğu ve batısındaki kıyı şeridinde arama yapıyor.

Türkiye’den SAT komandoları katıldı

Türkiye’den bölgeye gönderilen SAT komandoları da çalışmalara dahil oldu. Ek arama gemisinin de bölgeye ulaşmasıyla deniz altında çalışmaların genişletilmesi bekleniyor.

Liman yetkilileri görevden uzaklaştırıldı

Facianın nedeninin belirlenmesi amacıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı. Geminin sefere çıkışına izin veren bazı liman yetkilileri görevden uzaklaştırılırken, haklarında soruşturma başlatıldı.

“Bu facia cezasız kalmayacak”

Üstel, ihmali, kusuru veya sorumluluğu bulunan herkesin ortaya çıkarılacağını belirterek, “Bu facia cezasız kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Filo Jet’in geçmişi ortaya çıktı

Soruşturma kapsamında batan Filo Jet isimli geminin 12 yıl önce Türkiye’de kaza yaptığı ve 2024 yılına kadar kullanılmadığı ortaya çıktı. Geminin 2024 yılında Filo Denizcilik tarafından satın alındığı belirtildi.

Müfettiş Muavini Mehmet Mannaş, 100’den fazla kişinin ifadesinin alındığını açıkladı. Gemide yeterli sayıda can yeleği ve filika bulunduğu belirtilirken, bazı zanlıların kaza sırasında yolculara yardımcı olmadığı ve can yeleklerini vermediği yönünde şikâyetler bulunduğu aktarıldı.