
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kadınları maddi menfaat karşılığında yasa dışı yumurta satışına yönlendirdiği öne sürülen organize bir yapıya yönelik geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi.
41 kadının 811 kez yumurta satışı yaptığı belirlendi
Soruşturma kapsamında elde edilen bulgulara göre, Türk vatandaşı 41 kadının maddi kazanç karşılığında toplam 811 kez yumurta satışı yaptığı tespit edildi.
Yasa dışı faaliyetlerin Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Arnavutluk ve Gürcistan bağlantılı olarak yürütüldüğü belirtildi.
Doktorlar ve örgüt yöneticileri de şüpheliler arasında
14 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında doktorların ve örgüt yöneticisi olduğu değerlendirilen kişilerin de bulunduğu 36 şüpheli gözaltına alındı.
Toplam 53 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.