Gülistan Doku soruşturmasında 5 şüpheli daha tutuklandı!

5 Ocak 2020'den beri kayıp olan Gülistan Doku soruşturmasında, 16 ilde düzenlenen operasyon sonrası adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5'i tutuklandı. Böylece soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 25'e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2026 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2026 15:45
https://www.lodoshaber.com

5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5'i tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

27 Temmuz'da 16 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından Erzurum Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Bu son kararla birlikte Erzurum ve Tunceli Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmada tutuklu sayısı 25'e yükseldi.

Operasyon kapsamında aralarında emniyet müdürü, emniyet amiri, başkomiser, komiser, başpolis, 10 polis memuru, bilgisayar işletmeni ve 3 emekli polis memurunun da bulunduğu 19 şüpheli hakkında işlem yapılmış, bunlardan 18'i gözaltına alınmıştı.