
Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde düzenlenen Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, trenin vatman koltuğuna oturarak ilk test sürüşünü yaptı.
Babaeski’den Lüleburgaz’a kadar gerçekleştirilen sürüş sırasında Erdoğan’a Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Marta Kos eşlik etti. Yolculuk boyunca sohbet eden ikili arasında, trenin hızlanmasıyla birlikte dikkat çeken bir diyalog yaşandı.
“Biz buradayken korkmayın”
Trenin hızlanması üzerine Marta Kos’un “Korkmuyorum” dediği, Erdoğan’ın ise “Biz buradayken korkmayın” yanıtını verdiği görüldü. İkili arasındaki samimi diyalog, test sürüşünün öne çıkan anlarından biri oldu.
Test sürüşünün tamamlanmasının ardından Erdoğan ve beraberindeki heyet hatıra fotoğrafı çektirdi.
Türkiye ile Avrupa arasındaki demir yolu bağlantısında önemli adım
Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Projesi, Türkiye’nin demir yolu altyapısını güçlendirmeyi ve Avrupa ile ulaşım bağlantılarını geliştirmeyi amaçlayan önemli yatırımlar arasında yer alıyor.
Projenin tamamlanmasıyla yolcu ve yük taşımacılığında kapasitenin artırılması, seyahat sürelerinin kısaltılması ve Türkiye’nin Avrupa demir yolu ağıyla bağlantısının güçlendirilmesi hedefleniyor.